USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

ABD'deki robot taksiler dehşet saçmaya devam ediyor!

Kaliforniya düzenleyici kurumu GM'nin Cruise robotaksisinin karıştığı kazaları araştırmaya başladı. Robot taksinin son olarak acil durum aracına çarparak yaralanmaya neden olduğu belirtildi.

ABD'deki robot taksiler dehşet saçmaya devam ediyor!
21-08-2023 09:52
Google News

Bu ÖZETİ| sefer de betona saplandı... ABD'de robot taksi skandalı büyüyor!

GALERİNİN DEVAMI <p>San Francisco'da sürücüsüz bir araç, görünüşe göre normal bir yol zannettikten <a href=sonra ıslak betona dalmasının ardından sıkıştı. Geçtiğimiz günlerde de internet bağlantısı kesilen sürücüsüz araçlar trafiği kilitlemişti.

"><p>Yolcusu <a href=olmayan sürücüsüz bir Cruise aracı Salı günü San Francisco'daki bir şantiyede ıslak betona saplandı.

"><p>Aracın fotoğrafını çeken Harvey SFGATE'e <a href=verdiği demeçte, "Yol olduğunu sanıyor ama değil çünkü beyni yok ve yeni dökülmüş beton olduğunu anlayamıyor" dedi.

"><p>San Francisco Bayındırlık Bakanlığı sözcüsü Rachel Gordon, The New York Times'a yaptığı açıklamada, <a href=inşaat konilerinin alanı işaretlemek için kullanıldığını ve işçilerin bloğun her iki ucunda bayraklarla durduğunu söyledi. Gordon, yolun etkilenen kısmının yeniden asfaltlanması için Cruise'un ödeme yapması gerekeceğini de sözlerine ekledi.

"><p><span data-style=ABD'DE SÜRÜCÜSÜZ ARAÇ SAYISI GİDEREK ARTIYOR

"><p>Bu gelişme, Kaliforniya Kamu Hizmetleri Komisyonu'nun General Motors'a ait Cruise ve Google'a ait Waymo adlı otonom araç şirketlerine San Francisco'da günün her saatinde ücretli sürücüsüz yolculuklar sunma izni vermesinden birkaç <a href=gün sonra gerçekleşti.

"><p>Bu, Cruise'un şehirdeki faaliyetlerini <a href=büyük ölçüde genişletiyor. Bundan önce Cruise sadece akşam 22:00'den sabah 6:00'ya kadar ya da günün herhangi bir saatinde bir güvenlik sürücüsü eşliğinde ücretli sürücüsüz yolculuklar sunabiliyordu.

"><p><span data-style=SÜRÜCÜSÜZ ARAÇLAR GARİP TAVIRLAR SERGİLİYOR

"><p>Bazı açıklamalarda Cruise araçlarının yangın hortumlarının üzerine sürüldüğünü ya da <strong>neden olmuş, Cruise bu durumu bir festivalin neden olduğu "gecikmeli bağlantıya" bağlamıştır.

"><p>Şehir Avukatı David Chiu Perşembe günü CPUC'den Cruise ve Waymo'nun San Francisco'daki ticari genişlemesine verdiği onayı durdurmasını ve şehrin kararın yeniden gözden geçirilmesini talep eden idari bir dilekçe sundu.</p><p>Yapılan diğer açıklamalarda San Francisco'da ticari sürücüsüz araçların artmasının <strong>olarak trafik sıkışıklığında ve tehlikeli olayların sayısında artışa yol açacağı" belirtildi.

">

Kaliforniya'nın otomobil düzenleyicisi Cuma günü yaptığı açıklamada, San Francisco'da General Motors birimi Cruise tarafından işletilen otonom araçların karıştığı "son zamanlardaki endişe verici olayları" araştırdığını ve şirketten robotaksilerinin yarısını yollardan çekmesini istediğini söyledi.

Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Dairesi'nden (DMV) yapılan açıklama, Cruise robotaksinin Perşembe günü geç saatlerde San Francisco'da bir acil durum aracıyla kazaya karışmasının ardından geldi; bu, sürücüsüz araçların karıştığı son kaza oldu.

TRAFİKTEKİ ARAÇ SAYISI YÜZDE 50 AZALTILACAK

Düzenleyici kurum ayrıca, Cruise'dan soruşturma tamamlanana ve Cruise yol güvenliğini artırmaya yönelik adımlar atana kadar aktif araç filosunu derhal %50 oranında azaltmasını istediğini söyledi. Cruise'un %50'lik bir azaltmayı kabul ettiğini de ekledi.

Düzenleyici kurum yaptığı açıklamada, "DMV, gerçeklerin araştırılmasının ardından, kamu güvenliği için makul olmayan bir risk olduğu tespit edilirse, test ve/veya dağıtım izinlerini askıya alma veya iptal etme hakkını saklı tutar" dedi.

ACİL DURUM ARABASINA ÇARPTI

Cruise, araçlarından birinin Perşembe günü saat 22:00'den sonra "yeşil ışıkta kavşağa girdiğini ve acil bir olay yerine gitmekte olduğu anlaşılan bir acil durum aracına çarptığını" söyledi.

Olayı soruşturan şirket Cuma günü yaptığı açıklamada, aracın "bir çarpışma riskini tespit ettiğini ve hızını azaltarak bir fren manevrası başlattığını, ancak sonuçta çarpışmayı önleyemediğini" söyledi.

San Francisco Emniyet Müdürlüğü'nden Reuters'a yapılan açıklamada, ilk incelemelere göre çarpışmanın bir itfaiye aracının acil bir durumda öne bakan kırmızı ışıkları ve sireni açıkken meydana geldiği belirtildi.

Polis, otonom araçtaki (AV) tek yolcunun hayati tehlike arz etmeyen yaralanmalarla yerel bir hastaneye nakledildiğini söyledi.

ABD'de robot taksi skandalı! Trafiği kilitlediABD'de robot taksi skandalı! Trafiği kilitledi

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE ANİDEN DURARAK TRAFİĞE NEDEN OLMUŞLARDI

San Francisco'da, robot taksilerin sayısının artırılmasına onay verilmesinden bir gün sonra internet bağlantısı kopan 10 taksi trafiği allak bullak etmişti.

2023'ten bu yana San Francisco'da sürücüsüz araçların karıştığı 55 kaza yaşandı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Kripto Para Yasası Resmen TBMM'de
Kripto Para Yasası Resmen TBMM'de

AK Parti, bir süredir üzerinde çalıştığı kripto para yasasını TBMM Başkanlığı'na sundu. Konuyla ilgili ilk açıklamalar da yapıldı. İşte yatırımcıyı bekleyenler...

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu