USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

ABD araştırdı! iPhone'nun tercih sebebi arkadaş zorbalığı

ABD'de yapılan yeni bir ankete göre, gençler diğer telefonlara oranla daha çok iPhone tercihinde bulunuyor. Öte yandan Amerika Adalet Bakanlığı, maddi durumu olmayan gençlerin arkadaş zorbalığına maruz kaldığını belirtti.

ABD araştırdı! iPhone'nun tercih sebebi arkadaş zorbalığı
10-04-2024 21:08
Google News

Piyasada ÖZETİ| bütün algıyı lehine çeviren Apple gün geçtikçe tekelleşiyor. Rekabeti alt üst eden bu durum Amerika Birleşik Devletleri'ni (ABD) harekete geçirdi.

Amerika’da yapılan geniş kapsamlı bir araştırmaya göre, gençler diğer akıllı telefonlara oranla iPhone kullanmayı tercih ediyor. Buna göre, Amerikan gençlerinin tam %85’i bir iPhone sahibi ve gelecekte de bu telefonun yeni bir modelini edinmeyi düşünüyor.

Ortaya çıkan bu durumun, Android markalarını oldukça endişelendirdiği söyleniyor. Amerika gibi alım gücü yüksek bir ülkede böyle bir sonucun alınmasının, uzun dönemde Apple hisselerine de oldukça pozitif yansıması bekleniyor. İşte konu hakkındaki en önemli detaylar…

GENÇLER IPHONE TERCİHİNDE BULUNUYOR

Geçtiğimiz yıl yapılan ankette ise yine benzer bir sonuç elde edilmişti. Bu da iPhone’un önümüzdeki dönemde de sektördeki hakimiyetini sürdüreceğini ortaya koyuyor. Ancak Amerika Adalet Bakanlığı konuyu oldukça farklı bir yerden ele alıyor.

MADDİ DURUMU YETERSİZ GENÇLER ARKADAŞ ZORBALIĞINA MARUZ KALIYOR

Bakanlığa göre, ailesi iPhone satın alacak maddi yeterliliği olmayan gençler adeta arkadaşları tarafından dışlanıyor ve sosyal anlamda bir zorbalığa uğruyor. Bu baskının genç nesilleri bu telefonu kullanmaya zorladığı konuşulurken, bu nedenle Apple’ın bir soruşturmaya maruz kalabileceği bile iddia ediliyor.

APPLE WATCH'A SAHİP OLMAK GENÇLER İÇİN İYİ BİR İMAJ ÇALIŞMASI

Ayrıca yapılan araştırmada gençlerin Apple Watch ürününe de son dönemde büyük ilgi gösterdiği, tam %34’lük bir kısmın da cihaza sahip olduğu belirlendi. Genç neslin %13’ü ise ileride bir Apple Watch satın almayı düşünüyor. Bunun sebebinin de, Apple ürünlerinin gençler arasındaki iyi imajı olduğu düşünülmekte.

KAYNAK: SHIFTDELETE


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Bazı evlerde hala yok: NASA 226 milyon km uzaktan 25 Mpbs hıza ulaştı!
Bazı evlerde hala yok: NASA 226 milyon km uzaktan 25 Mpbs hıza ulaştı!

NASA araçlarına ait internet hızı hep merak konusu olmuştur. İşte konuyla ilgili yapılan deney ve detayları...

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu