USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'7 Güzel Adam'ın son temsilcisi Özdenören'in vefatı yasa boğdu: Birçok isimden taziye

Haber 7 - Türk edebiyatının usta kalemlerinden olan Rasim Özdenören, dün rahatsızlanarak kaldırıldığı hastenede 82 yaşında hayata gözlerini yumdu. Özdenören'in vefat haberinin ardından birçok isim taziye mesajı yayımladı.

'7 Güzel Adam'ın son temsilcisi Özdenören'in vefatı yasa boğdu: Birçok isimden taziye
23-07-2022 12:21
Google News

Özdenören, ÖZETİ| dün rahatsızlanarak kaldırıldığı hastenede yoğun bakıma alınmıştı. Yakın zamanda koronavirüs atlattığı da bilinen usta kalem KOAH hastasıydı.

'7 GÜZEL ADAM'IN SON TEMSİLCİSİYDİ

'7 Güzel Adam'ın son temsilcisi Özdenören, geçtiğimiz yıl Kovid-19'a yakalanmış, iki ay süren tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

Türk edebiyatının usta kalemlerinden Özdenören'in vefat haberinin ardından taziye mesajları yayımlandı.

Usta yazar Rasim Özdenören vefat ettiUsta yazar Rasim Özdenören vefat etti

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Gül yetiştiren adam, güzel insan Rasim Özdenören ağabey Hakk’a yürüdü. Mevla mekanını cennet, makamını âli eylesin. Cenaze namazı yarın (Pazar günü) öğlen namazını müteakip Eyüp Sultan camiinden kaldırılacaktır.

Gül yetiştiren adam, güzel insan #RasimÖzdenören ağabey Hakk’a yürüdü. Mevla mekanını cennet, makamını âli eylesin.

Cenaze namazı yarın (Pazar günü) öğlen namazını müteakip Eyüp Sultan camiinden kaldırılacaktır. pic.twitter.com/7H8x4NDs1f

— İbrahim Kalın (@ikalin1) July 23, 2022

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Ankara Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi görmekte olan yazar, öykücü ve düşünür Rasim Özdenören aramızdan ayrıldı. Ağabeyimizi kaybettik. Üstadımızı kaybettik. O, Yedi Güzel Adam’ın bu hayattaki sonuncusuydu. Hepimizin başı sağ olsun. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz.

Ankara Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi görmekte olan yazar, öykücü ve düşünür Rasim Özdenören aramızdan ayrıldı. Ağabeyimizi kaybettik. Üstadımızı kaybettik. O, Yedi Güzel Adam’ın bu hayattaki sonuncusuydu. Hepimizin başı sağ olsun. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz.

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) July 23, 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: Türk edebiyatında ve düşünce dünyasında eşsiz bir yere sahip, gerçek bir münevver olan Rasim Özdenören’in vefatını büyük teessürle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve dostlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Güzel izler bıraktı.

Türk edebiyatında ve düşünce dünyasında eşsiz bir yere sahip, gerçek bir münevver olan Rasim Özdenören’in vefatını büyük teessürle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve dostlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.
Güzel izler bıraktı. #GülYetiştirenAdam pic.twitter.com/uJxVYptK3Y

— Derya Yanık (@deryayanikashb) July 23, 2022

AK Parti Amasya Milletvekili: İnnâ Lillâhi ve İnnâ İleyhi Raciûn... Gül Yetiştiren Adam, Son Güzel Adam, fikir dünyamızın mimarlarından, edebiyatımızın müstesna isimlerinden Rasim Özdenören Ağabeyin vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Rahmet diliyorum. Kabri nur, mekânı cennet, makamı âlî olsun.

İnnâ Lillâhi ve İnnâ İleyhi Raciûn...

Gül Yetiştiren Adam, Son Güzel Adam, fikir dünyamızın mimarlarından, edebiyatımızın müstesna isimlerinden #RasimÖzdenören Ağabeyin vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim.
Rahmet diliyorum.
Kabri nur, mekânı cennet, makamı âlî olsun. pic.twitter.com/HTatSVuyuH

— Mustafa Levent Karahocagil (@mlkarahocagil) July 23, 2022

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı: Türk edebiyatının usta kalemlerinden, Yedi Güzel Adam’ın yaşayan son çınarı Rasim Özdenören’in vefatını derin bir teessürle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Mekânı cennet olsun.

Türk edebiyatının usta kalemlerinden, Yedi Güzel Adam’ın yaşayan son çınarı Rasim Özdenören’in vefatını derin bir teessürle öğrendim.

Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Mekânı cennet olsun. pic.twitter.com/r29M8XXTrk

— Dr. Mehmet Hilmi Güler (@mhilmiguler) July 23, 2022