USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

6 Şubat depreminde 2 gün enkaz altında kalan Zeynep Büyükardıç'ın hayata tutunma öyküsü

6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraş’ta 7 katlı bir binada yakalanıp sağ kolunu ve sağ bacağını kaybeden fizyoterapist Zeynep Büyükardıç, 9 yıllık fizyoterapistlik mesleğine ülkenin tek ampute fizyoterapisti olarak Gaziantep’te devam ediyor.

6 Şubat depreminde 2 gün enkaz altında kalan Zeynep Büyükardıç'ın hayata tutunma öyküsü
09-03-2024 13:23
Google News

Zeynep ÖZETİ| Büyükardıç, 6 Şubat depremlerinde 7 katlı bir binanın üzerine çökmesi sonucu iki gün enkazda mahsur kaldı. Afette, üzerine kolonların düşmesi nedeniyle sağ kolunu ve sağ bacağını kaybeden Büyükardıç’ın yaşama sevinci ve azmi onun hayata tutunmasını sağladı.

Deprem öncesi sosyal hayatta çok aktif olan Büyükardıç’ın kolunu ve bacağını kaybetmesi, enerjisinden hiçbir şey eksiltmedi. Proteziyle durmadan çalıştı, tedavisinin dışında gösterdiği gayret sayesinde kısa sürede günlük işlerini tek başına yapmaya başlayan Büyükardıç, eski mesleğine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ortez-Protez Uygulama Merkezi’nde Türkiye'nin ilk ampute fizyoterapisti olarak geri döndü. Şimdi ise kendisiyle aynı kaderi yaşayan başka deprem mağdurlarını tedavi ediyor.

“BENİ AYAĞA KALDIRAN ŞEY MESLEK AŞKI”

Kendisini ayağa kaldıran şeyin mesleğine olan aşkı olduğunu belirten Büyükardıç, “Mesleğimi çok seviyorum. Benim enkaz altında ilk sorduğum soru mesleğimi yapabilecek miyimdi? Çünkü kolumun gittiğini biliyordum” dedi.