USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

450 Milyon Yıllık Deniz Organizmalarını Taklit Eden Robot Geliştirildi - Webtekno

Nesli tükenen deniz organizmalarından biri olan pleurosistid, bilim insanları tarafından günümüzde bir robot sayesinde kopyalandı.

450 Milyon Yıllık Deniz Organizmalarını Taklit Eden Robot Geliştirildi - Webtekno
11-11-2023 18:12
Google News

Dünyada ÖZETİ| çeşitli organizmaların nesli tükenmeye devam ediyor ancak bilim insanlar, günden güne farklı organizmaları keşfetmek için çeşitli çalışmalar yapıyor. Yapılan son çalışma ise, 450 milyon yıl önce yok olan bir organizmayı günümüze kadar getiriyor.

Bilim insanları, denizyıldızı ve deniz kestanelerini de kapsayan bir organizmayı bir robot şeklinde tekrar günümüze taşıdılar. Bu robot, pleurosistid adı verilen organizmayı taklit ediyor ve günümüze taşıyor.

Pleurosistidlerin hareket etmek için kendi kas saplarını kullandıklarına inanılıyor.

New York'ta bulunan Sugar Nehri'ne ait bir pleurosistid fosili. .via-text { background-color: rgb(0,0,0); /* Fallback color */ background-color: rgba(0,0,0, 0.4); /* Black w/opacity/see-through */ color: white; font-weight: 300; font-size: 0.75em; position: absolute; bottom: 0%; right: 0; z-index: 2; padding: 5px !important; text-align: left; }

Pleurosistidlerin derisi dikenlerden oluşuyor ve uzuvları esnek kaslardan oluşuyor. Hareketlerini de bu dikenli kaslar ile sağlıyorlar. Günümüzde bu organizmaya benzeyen herhangi bir canlı olmadığı için elde edilen bulgular, denizyıldızı ve deniz kestanesine yakın bir canlıya benzediğini gösteriyor.

Bu çalışmayı üstlenen Phil LeDuc ve Carmel Majidi isimli iki bilim insanı, Carneige Mellon Üniversitesi'nde araştırmalara başladılar. Nesli tükenen organizmaların nasıl hareket ettiklerine ve bu organizmaya dahil canlıların günümüze kadar nasıl ulaştığına ışık tutmak için böyle bir çalışma yürüttüler.

Phil LeDuc ve Carmel Majidi'nin geliştirdiği robot, organizmayı kopyalayarak çeşitli hastalıklara çare aramayı hedefliyor.