USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

438 Gün Boyunca Okyanusta Mahsur Kalan Adamın Hikâyesi - Webtekno

Jose Alvarenga; yıllarını balık tutarak geçirmiş, deniz yollarını iyi bilen bir balıkçıydı. Ancak, ne kadar deneyimli olursa olsun, bir fırtınanın gücüyle başa çıkamadı ve söylediğine göre 438 gününü Pasifik Okyanusu’nda geçirdi.

438 Gün Boyunca Okyanusta Mahsur Kalan Adamın Hikâyesi - Webtekno
01-06-2023 22:14
Google News

2012’nin ÖZETİ| sonlarında meydana gelen bu olayda, aslında iki kişiydiler fakat Jose’nin arkadaşı bir süre sonra yaşam şartlarına dayanamayıp hayatını kaybetmişti ve takım arkadaşını yalnız bırakmıştı.

Peki nasıl oldu da Jose Alvarenga hiçliğin ortasında 1 yıldan uzun süreyi 7 metrelik bir kayıkta geçirip hayatta kalmayı başardı? Anlattığı hikâye gerçek miydi? Uzmanlar bu konuda neler söylüyor?

Jose Alvarenga, köpek balıklarının arasında 30 saatlik bir derin deniz vardiyası balıkçılığı planlamıştı.

Ezequiel Cordoba ve Jose Salvador Alvarenga .via-text { background-color: rgb(0,0,0); /* Fallback color */ background-color: rgba(0,0,0, 0.4); /* Black w/opacity/see-through */ color: white; font-weight: 300; font-size: 0.75em; position: absolute; bottom: 0%; right: 0; z-index: 2; padding: 5px !important; text-align: left; }

Meksika'nın Costa Azul balıkçı köyünde rekabet çok yüksekti ve Alvarenga, etkileyici bir av tutmayı kafasına koymuştu. Arkadaşı ve işvereni olan Villermino Rodriguez için çalışan başka bir balıkçı ile yola çıkacaktı fakat o kişi son dakikada geri adım atmıştı.

Alvarenga, bu durumu çok önemsememişti ve işvereninin şirketinden Ezequiel Cordoba adında başka genç bir balıkçı seçti. Alvarenga, Cordoba ile daha önce hiç çalışmamış ve hatta onunla konuşmamış olmasına rağmen, deneyimsiz genç adamı yolculuğuna uygun gördü. 

İkili, başlarına geleceklerden habersiz bir şekilde, küçücük bir kayıkla okyanusta yola çıktılar.

balıkçı

17 Kasım 2012 tarihinde ikili, küçük bir motora sahip 7 metrelik bir kayıkla yola çıktı. Gemide çeşitli balık tutma araçları, taşınabilir bir elektronik radyo ve balığı tutmak için büyük bir buz kutusu vardı.

Yolculuk, Alvarenga'nın umduğu kadar güzel geçiyor gibi görünüyordu çünkü çok geçmeden buz kutularının neredeyse tamamını dolduracak kadar balık tutmuşlardı.

Fırtınalı yağmur sebebiyle, rota çizmek imkânsız hâle gelmişti.