USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

20’li yaşlarda cilt bakım rutinleri! Uzmanlar ışıl ışıl cildin sırrını açıkladı!

İlerleyen yaşlarda sağlıklı ve ışıl ışıl bir cilt için yapmanız gerekenleri uzmanlar açıkladı. 20’li yaşların, cilt bakımı rutinine başlamak için doğru zaman olduğu belirtildi. Peki, 20’li yaşlarda cilt bakımı nasıl olmalı?

20’li yaşlarda cilt bakım rutinleri! Uzmanlar ışıl ışıl cildin sırrını açıkladı!
21-04-2024 12:48
Google News

Gündelik ÖZETİ| yaşantının temposu içerisinde dışarıda olduğunuz her an cildiniz zararlı çevresel faktörlere maruz kalıyor.  Araç içinde dahi olsanız, cildin güneş ışınlarına karşı savunmasız olduğu biliniyor. Bu yüzden dışarı çıkmadan 15 dakika önce yüz ve giysilerin kapatmayacağı alanlara güneş kremi uygulanması büyük önem taşıyor.

Sandaloz sakızı nasıl kullanılır, faydaları nelerdir ? Sandaloz sakızı ile zayıflamak...Sandaloz sakızı nasıl kullanılır, faydaları nelerdir ? Sandaloz sakızı ile zayıflamak...

CİLT BAKIM ÜRÜNLERİNDE İSTİKRAR ÖNEMLİ!

Bir cilt bakım ürününde dikkat etmeniz gereken öncelik cildinizi tahriş edip etmediğidir. Cildinizi tahriş etmeyen cilt bakım ürününü kullanmaya devam etmek sizin için daha güvenli olacaktır. Piyasada bu kadar çok cilt bakım trendi ve ürünü varken, tek bir ürüne bağlı kalma size zor gelebilir. Özellikle sosyal medyada gördüğünüz reklamlar sizi bilmediğiniz markalara teşvik edebilir. Ancak sonuç almak için tek bir ürünü en az 30 gün boyunca tutarlı bir şekilde kullanmak gerekiyor.

Uyuyamamanızın temel nedeni: Gece uyku arasında telefondan uzak durun!Uyuyamamanızın temel nedeni: Gece uyku arasında telefondan uzak durun!

20’Lİ YAŞLARDA CİLT BAKIMI NASIL OLMALI?

Bronzlaşmadan uzak durun: Bronzlaşma cilt yüzeyinde %100 zararlı. Kırışıklıklara, kahverengi lekelere ve cilt kanserine neden olabilen bronzlaşmadan kaçının.

Güneşten sağlam korunun: Cildinizi yüksek mertebede korumak için dışarıda yürürken gölge arayın, üzerinizi giysilerle kamufle edin ve SPF en az 30 geniş spektrumlu koruma ve suya dayanıklılık sunan güneş kremi kullanın. Cilt sağlığı için cildi güneşten korumak en elzem önlemlerin başında yer alıyor.

Dudakta uçuk neden çıkar, nasıl geçer? Stresten dudak uçuklaması hangi hastalığın belirtisidir?Dudakta uçuk neden çıkar, nasıl geçer? Stresten dudak uçuklaması hangi hastalığın belirtisidir?

Uyumadan önce makyajınızı çıkarın: Yatağa yattığınızda makyajınızı çıkarmaya üşenirseniz cildiniz erken yaşlanıp akne üretebilir. Sosyal medyada gösterilen sıra dışı makyajlara aldanıp cilt bariyerinizi bozmayın.

Safran nasıl kullanılır? Safran faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir?Safran nasıl kullanılır? Safran faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir?

Sigarayı bırakın: Kırışıklıkları artıran ve cildin daha erken yaşlanmasına sebep olan sigara, cildin en dış katmanlarındaki küçük kan damarlarını daraltır, bu da kan akışını azaltır ve cildin solgunlaşmasına zemin oluşturur. Cildinize güç ve elastikiyet veren lifler olan kolajen ve elastine de zarar veren sigara, aynı zamanda yassı hücreli cilt kanseri riskini artırır.

Cildinize kibar davranın: Cildinize nazik davranmak için banyoda geçirdiğiniz vakti azaltın. Sıcak ve uzun süren duşlar ciltteki yağları uzaklaştırır. Sıcak su yerine ılık su kullanın ve güçlü sabunlardan kaçının.

Cilt temizliğine dikkat edin: Cilt sağlığını korumak için tıraştan önce tıraş kremi, losyon veya jel kullanın. Cildiniz için temiz ve keskin bir tıraş bıçağı tercih edin. Tüylerinizin uzadığı yöne doğru kesin, tersine doğru değil. Tıraş olduktan veya duş aldıktan sonra cildinizi bir havluyla hafifçe tampon yaparak kurulayın, bu şekilde cildiniz bir miktar nemi içerisinde tutacaktır. Kuru bir cildiniz varsa mutlaka düzenli nemlendirin. Günlük kullanım için güneş koruyucusu içeren bir nemlendirici tercih edin.

Diyetinize önem verin: En iyi şekilde görünmenize ve hissetmenize yardımcı olacak diğer bir şey ise diyet. Bol miktarda meyve, sebze, tam tahıl ve yağsız protein tüketmek cilt bariyeri için oldukça önemli. Bol su içmek cildinizin nemli kalmasına yardımcı olurken omega-3 açısından zengin yağlara öncelik verip karbonhidratlardaki zararlı yağlardan kaçınmak da cilt pH’ını destekler niteliktedir.

Stres seviyenizi kontrol edin: Sürekli stres halinde olmak sinirlerinizle birlikte cildinizi de gerekecek ve sağlık problemlerine olanak tanıyacaktır. Sağlıklı bir cilt ve ruh halini teşvik etmek için stresinizi yönetecek adımlar atın. Yeterli uykunuzu alın, günlük yapılacaklar listenizi daraltın ve keyif aldığınız şeyleri yapmaya özen gösterin.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Testere İlk Olarak Doğum İçin İcat Edilmişti!
Testere İlk Olarak Doğum İçin İcat Edilmişti!

Testerelerin ilk olarak ağaç kesmek için değil de kan donduran bir sebepten ötürü icat edildiğini duysanız ne yaparsınız?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu