Teknoloji

M4 işlemcili iPad Pro elimizde!

l lang=

M4 işlemcili iPad Pro elimizde!
07-05-2024 19:43

Apple, ÖZETİ| bugün düzenlediği Let Loose etkinliğinde yeni iPad modellerini tanıttı. Bu modeller arasında en dikkat çeken ürün, 13 inç iPad Pro oldu. SDN Kurucusu Hakkı Alkan Londra’da yeni iPad Pro’yu ön inceleme ile sizlere aktardı.

M4 işlemcili iPad Pro elimizde!YouTube videoSDNShiftdelete.net

İlk defa OLED ekran teknolojisine geçen Apple, performans açısından da önemli iyileştirmeler vaat ediyor. İşte 13 inç iPad Pro'nun özellikleri, tasarımı ve fiyatı:

2021 yılından beri iPad Pro'larda miniLED ekran kullanılıyordu. Ancak bu yeni modelle Apple, iPad'lerde resmi olarak OLED ekran teknolojisine geçti. Bu, iPhone ve MacBook'lardan sonra Apple'ın tablet serisinin de OLED ekranla tanışması anlamına geliyor.

13 inç iPad Pro'da Ultra Retina XDR ekran yer alıyor. Bu ekran, SDR ve HDR modlarında 1000 nit tam ekran parlaklık sunarken, HDR modunda 1600 nit'e kadar tepe parlaklığa ulaşıyor. OLED ekranın milisaniyenin altında kontrol imkanı sunması, renk ve parlaklık üzerinde hassas bir hakimiyet sağlıyor.

Apple, iPod Nano'dan bu yana en ince cihazlarını sunduğunu da belirtti. Gümüş ve Uzay Siyahı renk seçenekleriyle gelen iPad Pro, yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyum kaplamaya sahip. Cihazın kalınlığı ise sadece 5,1 mm.

Yenilenen iPad Pro'nun işlemcisi M4. Bu, Apple'ın yeni silikon işlemcilerinin ilk modeli ve 2. nesil 3nm teknolojisiyle üretildi. M4 çipi, önceki M2 iPad Pro'ya göre yüzde 50 daha hızlı performans sunuyor. 4 performans ve 6 verimlilik çekirdeğine sahip olan CPU, M2'ye göre dört kat daha hızlı bir 10 çekirdekli GPU ile destekleniyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER