Teknoloji

Tesla Cybertruck'a rakip çıktı: Tam elektrikli BYD Shark geliyor!

Çinli otomobil üreticisi BYD, tam elektrikli kamyoneti için tarih verdi. İşte Tesla Cybertruck'ın yeni rakibi elektrikli BYD Shark.

Tesla Cybertruck'a rakip çıktı: Tam elektrikli BYD Shark geliyor!
08-05-2024 19:12

Elektrikli ÖZETİ| otomobillerin hayatımıza girmesiyle isminden sıkça söz ettiren BYD, şimdi tam elektrikli kamyonetini tanıtmak için gün sayıyor. Tesla Cybertruck‘a dişli bir rakip olacak olan BYD Shark pikap için tarih verildi. Elektrikli Shark çok yakında yollarda olacak.

BYD Shark 14 Mayıs'ta tanıtılacak!

Çinli otomobil üreticisi BYD, tüm dünyada elektrikli otomobilleri ile adından söz ettirmeyi başardı. Uygun fiyatlı elektrikli SUV modellerini yollarda sıkça gördüğümüz şirket, şimdi yeni elektrikli pikapı Shark'ı tanıtmaya hazırlanıyor. Segment itibarı ile Cybertruck'ın da rakibi olan Shark, aslında Amarok ve Ranger gibi bilindik görünüme sahip bir araç.

tam-elektrikli-byd-shark-geliyor-2

Bugün Shark'ın küresel lansman tarihini duyuran BYD, 14 Mayıs‘ta gerçekleşecek olan lansmanda yeni kamyonetini tanıtacak. Toyota Hilux'tan daha büyük olduğu olduğu belirtilen Shark, orta-büyük boyutta bir arazi aracı olacak. Zaten BYD'nin çift modlu offroad platformu üzerine inşa edilen pikap, 245HP gücünde olacak.

Elon Musk’ın başı yine belada! Federaller Tesla’nın peşinde

Elon Musk’ın başı yine belada! Federaller Tesla’nın peşinde

Elon Musk'ın Tesla şirketi, federal soruşturmayla karşı karşıya. Ünlü milyarderin şirketi, bu sefer Autopilot sistemi sebebiyle araştırılacak.

Dış tasarıma arka taraftan başlayacak olursak ilk olarak bizleri kasanın kapağında dev bir BYD logosu karşılıyor. Bagaj kapağının üzerinden iki tarafı birbirine bağlayan büyük bir stop tasarımına sahip olan Shark, her pikapta olduğu gibi arka tampon üzerinde basamak yapısını barındırıyor. Geniş davlumbaz tasarımı ve köşeli hatları ile büyük bir araç olduğunu her halinden belli eden Shark, aslında Amarok ile çok benzer bir tasarıma sahip.

Yine ön tarafta da boydan boya uzanan gündüz farını panjurun üzerinde taşıyan BYD Shark, iki tonlu alaşım jantları ile tarzını yansıtıyor. Yerden bir hayli yüksek olan araç, iç tarafta iniş-binişi kolaylaştırmak için tutucular taşıyor. Geniş orta konsolu ve dev ekranı ile teknolojik görünümü tamamlayan pikap, dışarda taşıdığı köşeli hatları iç trimlerde de devam ettiriyor.

Şimdilik hakkında daha fazla bilgiye sahip olmadığımız elektrikli BYD Shark, 14 Mayıs'ta gözler önüne sürülecek. Siz Shark'ın tasarımını nasıl buldunuz? Görüşlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER