Teknoloji

Teknoloji Devlerinin CEO'ları Ne Kadar Kazanıyor?

Apple’dan Google’a, Microsoft’tan Tesla’ya kadar trilyonlarca dolar değerindeki 7 teknoloji şirketinin CEO’ları geçtiğimi yıl ne kadar ödeme aldı?

Teknoloji Devlerinin CEO'ları Ne Kadar Kazanıyor?
19-05-2024 23:22

“Teknoloji ÖZETİ| devi” olarak nitelendirdiğimiz şirketler, günümüzde teknolojiye yön veriyorlar. Tabii ki bu durum piyasa değerlerine de yansıyor. “Muhteşem Yedili” olarak adlandırılan Alphabet (Google), Amazon, Apple, Microsoft, NVIDIA ve Tesla’nın toplam değeri 14 trilyon doları aşıyor.

Tahmin edebileceğiniz gibi trilyonlar değerindeki bu şirketlerin CEO’ları da ciddi paralar kazanıyor. Business Insider’ın SEC (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) belgeleri yoluyla derlediği bir liste de teknoloji devlerinin patronlarınınb 2023’te ne kadar kazandığını gözler önüne seriyor. Veriler, bu yediliden en çok kazanan CEO’nun şaşırtmayan bir şekilde Apple patronu Tim Cook olduğunu gösterdi.

Geçen yıl en çok kazanan teknoloji yöneticileri

Tim Cook (Apple) – 63,2 milyon dolar

Tim Cook, 2023 yılında 63,2 milyon dolar kazandı. Cook’un bu kazancını; 2018’den beri aynı olan 3 milyon dolarlık ana maaşı, 46,9 milyon dolar hisse senedi ödülleri, 10,7 milyar dolar teşvik, özel jet, güvenlik gibi harcamaları içeren 2,5 milyon dolarlık ek masraflar oluşturuyor. Cook’un bir önceki yıl 99 milyon dolar kazandığını belirtelim. Yani ciddi bir düşüş var. Cook, kendi isteğiyle 2023’teki ödemelerini azalttırmıştı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER