Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan İsmail Kandemir için taziye mesajı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, vefat eden Sürekli Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği Başkanı İsmail Kandemir için taziye mesajı yayımladı. Kandemir ömrünü Ayasofya davasına adamıştı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan İsmail Kandemir için taziye mesajı
12-05-2024 23:37

Ayasofya’nın ÖZETİ| yeniden cami hüviyetine kavuşmasında hukuki mücadele veren ve kamuoyunda "Ayasofya davası"nı kazanan kişi olarak bilinen Sürekli Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği Başkanı İsmail Kandemir vefat etti.

KURTULMUŞ: MAKAMI ALİ OLSUN

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Ömrünü Ayasofya'nın zincirlerinin kırılmasına adayan, verdiği hukuk mücadelesiyle genç nesillere örnek olan Sürekli Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği Başkanı İsmail Kandemir'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı ali olsun." ifadelerini kullandı.

Ömrünü Ayasofya'nın zincirlerinin kırılmasına adayan, verdiği hukuk mücadelesiyle genç nesillere örnek olan Sürekli Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği Başkanı İsmail Kandemir'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet, makamı… pic.twitter.com/P7bEqyGRxw

— Numan Kurtulmuş (@NumanKurtulmus) May 12, 2024

KANDEMİR, ÖMRÜNÜ AYASOFYA DAVASINA ADADI

Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptali istemiyle Danıştay 10. Dairesinde dava açan Kandemir, Yıldırım ilçesi Emirsultan Mahallesi'ndeki evinde Hakk'a yürüdü.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER