Teknoloji

Parlayan Bu Kediler Gerçek: İnsanlığa Umut Veren Sebebi Var! - Webtekno

Sosyal medyada karşımıza çıkan birtakım iddialara göre bazı kedilerin genetiğiyle oynanarak karanlıkta fosforlu olmaları sağlanıyordu. Peki böyle bir şey nasıl mümkün olabilirdi ve bunu yapmalarının sebebi neydi?

Parlayan Bu Kediler Gerçek: İnsanlığa Umut Veren Sebebi Var! - Webtekno
02-01-2024 22:02

Görüntülerdeki ÖZETİ| kediler, gerçekten de fosforlu yeşil Faber Castell gibi parlıyordu. İnsanlar bunu sadece şekil için yapmış olabilir miydi gerçekten de? 

Onların genleriyle oynayarak dünyaya getirdikleri cins hayvanları düşününce pek de imkânsız görünmüyor ancak floresanlı kedilerin olayı, kırk yıl düşünseniz aklına gelmeyecek bir sebepten kaynaklı!

İlk olarak “kedi AIDS’ine” bakmakta fayda var.

fosforlu kedi

Kedilerde görülebilen FIV virüsü, sadece onlara özgüdür. Bağışıklık sistemini tehdit olarak görüp saldırı yoluyla zayıflattığı için HIV’e çok benzerdir. Bu nedenle “kedi AIDS’i” de denir.

Kedilerin sadece %2,5 ila %4,4’üne bulaşabildiği için bir FIP virüsü kadar yaygın değil. Genellikle kendi bölgelerini savunan erkekler tarafından bulaşır. “İyi de tüm bunların fosforlu kedilerle ne ilgisi var?” diye düşünüyor olabilirsiniz. Hemen bağlıyoruz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER