Teknoloji

Apple'dan tarihi güncelleme! iOS 17.5 yayınlandı

iOS 17.5 kararlı sürümü nihayet çıkışını gerçekleştirdi. Apple tarafından paylaşılan güncelleme, App Store kilidini kırıyor.

Apple'dan tarihi güncelleme! iOS 17.5 yayınlandı
13-05-2024 23:57

Apple, ÖZETİ| tarihi yenilikler içeren iOS 17.5 ve iPadOS 17.5 güncellemelerini nihayet kullanıma sundu. Yeni sürümler iOS 17.4/iPadOS 17.4'ten iki ay sonra geldi. Avrupa'daki kullanıcılar için sideloading (APK yükleme) desteği ve dahasıyla öne çıkıyor.

iOS 17.5 ile neler geliyor?

Apple, iOS 17.5 ile birlikte App Store'un kilidini kırıyor. İlk aşamada sadece Avrupa Birliği'nde geçerli olacak özellik kapsamında App Store dışından uygulama yüklemek mümkün olacak. iPhone ve iPad sahipleri yeni güncellemeyle doğrudan geliştirici web sitesinden uygulama indirebilecek.

iOS 17.5, Apple News+ için kullanıcıların internet bağlantısı olmadığında bile günlük akışa ve News+ içeriğine erişebilmelerini sağlayan çevrim dışı destek sunacak. Bu özellik, kullanıcıların internet bağlantısına sahip olmadıklarında istedikleri içerikleri okumalarını sağlayacak.

Android 15 güncellemesi alacak Realme modelleri açıklandı! (Tam liste)

Android 15 güncellemesi alacak Realme modelleri açıklandı! (Tam liste)

Android'in yeni sürümü Android 15'i alacak Realme modelleri ortaya çıktı. İşte Android 15 (Realme UI 5.0) alacak Realme modelleri.

Bir diğer önemli yenilik ise platformlar arası takip bildirimleri oldu. Bluetooth algılama özelliğini kullanan iOS ve iPadOS kullanıcıları, herhangi bir takip cihazına yaklaştığında uyarılacak. Bu da kullanıcıyı takip edebilecek AirTag sahiplerini ortaya çıkaracak.

1. Adım: İlk olarak iPhone’unuzda Ayarlar uygulamasını açın.2. Adım: Genel > Yazılım Güncelleme bölümüne giriş yapın.3. Adım: Yeni güncellemeyi indirin.4. Adım: Güncelleme indikten sonra kurulumu başlatabilirsiniz.

Güncellemeler küresel çapta erişime açılmış durumda. Ancak ülkemizdeki tüm modellere gelmesi birkaç günü bulabilir.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER