Teknoloji

Yeni AirTag, Mac Pro ve Mac Studio'dan Bilgiler Geldi

Bloomberg'den Mark Gurman, Apple'ın yeni AirTag, Mac Pro ve Mac Studio hakkında bilgiler paylaştı. İddiaya göre cihazların yeni nesilleri önümüzdeki yıldan önce gelmeyecek.

Yeni AirTag, Mac Pro ve Mac Studio'dan Bilgiler Geldi
19-05-2024 17:02

Apple ÖZETİ| hakkında paylaştığı güvenilir haberlerle tanıdığımız Bloomberg yazarı Mark Gurman, bugünkü Power-On bülteninde şirketin ilerleyen zamanlarda tanıtmayı planladığı ürünlerle ilgili yeni bilgileri bizlerle buluşturdu. Bu ürünler arasında AirTag, Mac Studio ve Mac Pro yer alıyor.

Apple, 2021 yılında AirTag ismini verdiği yepyeni bir cihaz tanıtmıştı. Özellikle kaybolan eşyalara veya evcil hayvanlara yönelik olan AirTag, bir takip cihazı işlevi görüyordu. Üç yılın ardında şirketin ikinci nesli ne zaman çıkaracağı da merak konusuydu. Gurman, “B589” kod adlı ikinci nesil AirTag’in bu sene de gelmeyeceğini söylüyor.

Yeni AirTag, yepyeni bir çip ve konum izleme teknolojisi ile önümüzdeki yıl çıkış yapacak

Gurman’ın aktardığına göre Apple, AirTag’in yeni versiyonunu 2025’in ortalarına doğru tanıtmayı planlıyor. Şirketin şu sıralarda Asya’daki ortaklarıyla üretim testlerini tamamlamaya çalıştığı ve tanıtımı için önümüzdeki yılı hedeflediği gelen bilgiler arasında. 2025, daha önce çıkan sızıntıları doğrular nitelikte. Apple analisti Ming-Chi Kuo, geçen yılın ekim aylarında şirketin cihazı 2024’ün son çeyreğinden 2025’e ertelediğini söylemişti. Gurman’ın bugünkü haberi de bunu doğrulamış oldu.

Yeni AirTag’in yepyeni bir çip kullanacağı söyleniyor. Bunun dışında konum izleme yeteneklerinin de çok daha gelişmiş olacağını göreceğiz. Apple Vision Pro ile bir entegrasyonunun olacağı bilgisi de var. Ancak bu konuda detay bulunmuyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER