Gündem

KADEM'den 6 yaşında evlendirme davasıyla ilgili açıklama

6 yaşında evlendirilme davasında kararın İstinaf Mahkemesi tarafından bozulmasının ardından sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatima Gümüşel’in yargılanmasına başlandı. Duruşma 10 Haziran’a ertelendi.

KADEM'den 6 yaşında evlendirme davasıyla ilgili açıklama
07-05-2024 10:18

6 ÖZETİ| yaşındaki kız çocuğunun, babası Y. Ziya Gümüşel tarafından 29 yaşındaki Kadir İstekli ile evlendirilmesi sebebiyle açılan davada; yerel mahkeme 23 Ekim 2023'te sanıklar hakkında mahkumiyet kararı vermişti.

“Çocuğun cinsel istismarı, cinsel saldırı ve nitelikli cinsel saldırı” suçlamalarıyla yürütülen dava sonunda verilen kararda, suçta kastın yoğunluğu ve tekerrür halinde işlenmiş olması sebebiyle;

Kadir İstekli hakkında 30 yıl, Baba Yusuf Ziya Gümüşel hakkında 20 yıl, Fikir ve eylem birliği içinde suça dahil olduğu gerekçesiyle de mağdurun annesi hakkında 16 yıl 8 ay hapis cezası verilmişti. Kararın ardından mağdurun ve Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’nın avukatları ile Cumhuriyet Savcısı, dosyayı istinafa taşımıştı.

Yerel mahkemenin kararını değerlendiren Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi, sanıklar hakkında eksik ceza tayin edilmesi gerekçesiyle mahkeme kararını bozarak yeniden karar verilmesi için dosyayı Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne göndermişti. Bozma kararı sonrasında, yerel mahkemede ilk duruşma bugün görüldü. Dava eksikler giderilmek üzere 10 Haziran, saat 10.00‘a ertelendi.

KADEM'DEN AÇIKLAMA

KADEM'den yapılan açıklamada, "Toplum vicdanını derinden yaralayan bu olay ve başından beri takipçisi olduğumuz davada; yerel mahkemenin sanıkların cezalarını, istinaf mahkemesi kararı doğrultusunda arttıracağını ümit ediyoruz. Sanıkların hak ettikleri cezayı almaları ve kamu vicdanının teskini için, davayı yakından takibe devam edeceğiz. Bir kez daha hatırlatmakta fayda var: Çocuktan gelin olmaz!" denildi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER