Yaşam

Giysilerdeki deodorant lekeleri nasıl çıkar?

Terlemeyi ve ter kokusunu önlemek için kullanılan koltuk altı deodorantlarından bazıları giysiler üzerinde lekeler bırakabiliyor. Peki, giysilerdeki deodorant lekelerini çıkarmak için hangi yöntemleri denemelisiniz, öğrenmeye var mısınız?

Giysilerdeki deodorant lekeleri nasıl çıkar?
24-04-2024 15:33

Giysilerdeki ÖZETİ| deodorant lekeleri, özellikle koyu renkli giysilerde oldukça sinir bozucu bir durumdur. Koltuk altına deodorant sürdükten sonra kıyafetlerin o yüzeye temas etmesiyle lekelenme gerçekleşir ve ter lekesinden farklı olduğu için aynı yöntemler le temizlenmez.

Giysilerdeki deodorant lekeleri, giysiler üzerinde beyaz çizgiler halinde özellikle koltuk altı kısmında görülür. Bu lekelenme doğru şekilde çıkarılmadığında giysiler üzerinde kalıcı inatçı lekelere dönüşür. Giysilerdeki deodorant lekelerinin oluşmasını önlemek için alabileceğiniz en basit önlem leke bırakmayan ürünler tercih etmek olabilir.

Giysilerdeki deodorant lekeleri nasıl çıkar?

Peki, koltuk altı lekelenmiş kıyafetlerinizden vaz mı geçmelisiniz yoksa giysilerdeki deodorant lekelerini çıkarabilecek temizlik tüyolarını mı denemelisiniz? İşte, gelin birlikte giysilerdeki deodorant lekelerinin nasıl çıkarılacağını öğrenelim!

Karbonat ve sirke ile tıkalı lavabo nasıl açılır?Karbonat ve sirke ile tıkalı lavabo nasıl açılır?

GİYSİLERDEKİ DEODORANT LEKELERİ NASIL ÇIKAR?

Giysilerdeki deodorant lekeleri nasıl çıkar?

Karbonat Ve Su İle Temizleme Macunu Oluşturun

Giysilerdeki deodorant lekelerini çıkarmak için ev tipi temizlik malzemelerinin en başında gelen karbonat yine büyük iş görüyor. Bunun için 4 yemek kaşığı karbonatı 1 yemek kaşığı ılık su ile karıştırın ve koyu kıvamlı bir macun elde edin.

Hazırlamış olduğunuz bu macunu giysilerdeki deodorant lekelerinin üzerine sürün ve kurumasını bekleyin. Macun tam anlamıyla kuruduktan sonra her zaman yıkadığınız ayarda giysilerinizi tekrar yıkayın ve kurutun.

Karbonatla asla temizlememeniz gereken 6 şeyKarbonatla asla temizlememeniz gereken 6 şey

Giysilerdeki deodorant lekeleri nasıl çıkar?

Bulaşık Sabunu Ve Hidrojen Peroksit İle Temizleme Solüsyonu Oluşturun

Giysilerdeki deodorant lekelerini çıkarmak için deneyebileceğiniz bir diğer yöntem de bulaşık sabunu ve hidrojen peroksit kombinasyonudur. Bu temizlik solüsyonunu oluşturmak için 3 yemek kaşığı bulaşık deterjanını 6 yemek kaşığı hidrojen peroksit ile birleştirip karıştırın.

Sert bir diş fırçasını bu temizleme solüsyonuna batırın ve lekeli bölgeyi fırçalayın. Bir iki dakika bu şekilde fırçaladıktan sonra giysiyi en az bir saat bekletip hemen ardından her zamanki gibi yıkayıp kurutun.

Giysilerdeki deodorant lekeleri nasıl çıkar?

Beyaz Sirke Ve Su İle Birlikte Bir Karışımı Hazırlayın

Bilindiği üzere ev tipi temizlik denildiğinde akla gelen bir diğer malzeme ise hiç şüphesiz beyaz sirkedir. Beyaz sirkede giysilerdeki deodorant lekelerini çıkararak onları eski temizliğine kavuşturabilecek bir maddedir.

Beyaz sirke ile giysilerdeki deodorant lekelerini çıkarmak için; 4 su bardağı ılık suya 1 su bardağı beyaz sirke karıştırın ve lekeli alanı bu karışım ile ıslatın. Parmaklarınız yardımıyla lekeli alanı ovalayın. Ve hemen ardından diğer temizleme işlemlerinde olduğu gibi giysilerinizi yıkayın.

Sirkeyle asla temizlememeniz gereken 8 şeySirkeyle asla temizlememeniz gereken 8 şey

Giysilerdeki deodorant lekeleri nasıl çıkar?

Limon Suyu Ve Tuz İle Lekeli Alanı Temizleyin

Ev tipi temizlik ürünleri arasında en popülerlerinden bir tanesi de limon suyudur. Limon suyunun asitli yapısı giysilerdeki deodorant lekelerini çıkarmaya yardımcı olacaktır. Giysilerdeki deodorant lekeleri olan bölgeye limon suyunu dökün ve tüm alanı ıslatın.

Islanan alanın üzerine bir çay kaşığı tuz serpip parmaklarınız ile ovalayın. Bu şekilde kuruyana kadar bekletin ve ardından iyice yıkayıp giysinizi tuz ve limon suyundan arındırın.

Limonla asla temizlememeniz gereken 5 şeyLimonla asla temizlememeniz gereken 5 şey


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER