Sağlık

En sık görülen alerjene dikkat! Alternatif önlemler mümkün

Bahar aylarında artış gösteren polen alerjisi nedeniyle çeşitli önlemler alınabileceği belirtildi.

En sık görülen alerjene dikkat! Alternatif önlemler mümkün
29-04-2024 18:38

Mevsimsel ÖZETİ| alerji türlerinden biri olan ve özellikle alerjik bünyelerin etkilendiği polen alerjisi hakkında Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Aziz Uluışık açıklamalarda bulundu. Dr. Aziz Uluışık, mevsimsel bir alerji türü olan polen alerjisini havaların ısınmasıyla ortaya çıkan polenlerin tetiklediğini belirterek “Özellikle sabah erken ve öğlen saatlerinde dışarıya çıkmayalım. Spor ve yürüyüş faaliyetlerinde mümkünse kapalı alanları tercih edelim” önerisinde bulundu.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Aziz Uluışık, polen alerjisi ve korunma yolları hakkında verdiği bilgilerde, polenlerin en sık görülen ev dışı alerjenlerden olduğunun altını çizerek vücudum bağışıklık sisteminin polenlere aşırı tepki vermesi sonucu ortaya çıktını aktardı. Kişilerde öksürük, burunda kaşıntı ve akıntı, gözlerde sulanma ve kaşıntı şikâyetlerinde artış görüldüğünü aktaran uzman doktor, bunun nedeninin çimenlerden ve yabani otlardan salınan polenler olduğunu belirtti.

Polenlerin havada kilometrelerce asılı kalabildiğinden bahseden Dr. Uluışık, polenlerin yoğun olduğu saatlerin sabah erken ve öğle saatleri olduğuna dikkat çekerek dışarıda planlanan aktivitelerin saatlerinin göz önünde bulundurulmasını tavsiye etti.

Sabah erken saatlerde ve öğlen saatlerinde dışarıya çıkılmamasını öneren uzman doktor, spor ve yürüyüş faaliyetlerinde mümkünse kapalı alanların tercih edilebileceğini aktardı. Alerji için alternatif yapılabilecek önlemlerden bahseden Dr. Uluışık, “Gözlük kullanılabilir, şapka takılabilir. Uzun kollu ve bacaklı giysiler tercih edilebilir. Eve geldiğimizde üzerimizdeki kıyafetler değiştirilir ve duş alınması önerilir. Polenlerden korunmak için gerekli önlemleri alıp eğer şikâyetlerinizde azalma yoksa hekiminize başvurarak anti alerji ilaçları kullanılarak şikâyetlerinizi kontrol altına alabilirsiniz" şeklinde konuşmasını tamamladı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER