Teknoloji

Türkiye'de satılan BMW iX2'yi kullandık!

BMW, heyecanla beklenen Yeni iX2 modelini Türkiye pazarına sundu. ShiftDelete.Net'ten Hakkı Alkan da ilk test sürüşüne çıkardı.

Türkiye'de satılan BMW iX2'yi kullandık!
16-05-2024 22:23

BMW, ÖZETİ| heyecanla beklenen Yeni iX2 modelini Türkiye pazarına sundu. Dalaman'da gerçekleşen ve ShiftDelete.Net ekibinden Hakkı Alkan'ın da katıldığı ve test sürüşüne çıktığı özel bir etkinlikte tanıtılan Yeni BMW iX2, sportif tasarımı, teknolojisi ve motor seçenekleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Peki kullanıcılara neler sunuyor?

Yeni BMW iX2'yi kullandık! Performansa doydukYouTube videoSDNShiftdelete.net

Yeni iX2, bir önceki nesle göre daha çarpıcı ve dinamik bir görünüme sahip. 194 mm daha uzun, 23 mm daha geniş ve 22 mm daha yüksek olan Yeni iX2, bu artan boyutları sayesinde daha geniş bir iç mekan ve bagaj hacmi sunuyor. Artık Coupe SUV segmentinde hem konfor hem de genişlik arayanlar için ideal bir seçenek haline geliyor.

BMW'nin Yeni Elektrikli iX2 eDrive 20i modeli tam 204 beygir güç ve 250 Nm tork üreterek 478 km gibi etkileyici bir menzil sunuyor. Tabii bunun WLTP ölçümüne göre olduğunu söyleyelim. 0'dan 100 km/s hıza ise sadece 8.6 saniyede ulaşıyor.

Yeni BMW iX2

22 kW AC şarj desteği ile 3 saat 45 dakikada %0'dan %100'e şarj edilebiliyor. BMW, Türkiye'de tüm elektrikli modelleri için Wallbox şarj cihazı hediyesiyle de sürücülere büyük bir kolaylık sağlıyor. Ayrıca 130 kW DC desteğiyle 29 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80'e kadar şarj oluyor.

Yeni iX2'nin iç mekanı sportif bir tasarıma sahip 10.2 inç gösterge ekranı ve 10.7 inç multimedya ekranıyla göz dolduruyor. Elektrikli versiyon, direksiyon simidindeki mavi halkayla kendini belli ediyor. Harman Kardon ses sistemi ve M Sport koltuklar gibi donanımlar ise opsiyonel olarak sunuluyor.

Yeni BMW iX2 Türkiye’de satışa çıktı! Fiyatı ve özellikleri

Yeni BMW iX2 Türkiye’de satışa çıktı! Fiyatı ve özellikleri

BMW, yeni iX2 modelini Türkiye'de satışa sundu! İşte ShiftDelete.Net'ten Hakkı Alkan'ın da katıldığı etkinlikten tüm bilgiler...

Yeni iX2, zengin donanım seçenekleri ve gelişmiş sürüş asistanlarıyla güvenli ve konforlu bir sürüş deneyimi vadediyor. Adaptif LED farlar, ön çarpışma uyarısı, şerit takip uyarısı, kör nokta uyarısı, sürüş asistanı, park sensörleri, otomatik park, geri sürüş asistanı ve park asistanı gibi özellikler standart olarak sunuluyor.

Opsiyonel M Sport donanım paketi ise M Shadow farlar, M Sport fren diskleri, M Sport koltuklar ve M Sport direksiyon simidi gibi özelliklerle daha sportif bir görünüm ve sürüş deneyimi sunuyor. Ayrıca, BMW böbrek ızgarasında ilk kez aydınlatma özelliği sunuluyor.

Yeni BMW iX2

Borusan Otomotiv, Yeni iX2'nin satışlarına ilişkin iddialı hedefler belirlemiş durumda. Önceki jenerasyon iX2'nin 2018-2022 yılları arasında 1500 adetin biraz üzerinde satıldığını hatırlatarak, Yeni iX2'nin ise 2024 yılında 9 ay gibi kısa bir sürede bu rakamı yakalayacağını ve hatta geçeceğini öngörüyorlar.

Satışların yüzde 60'ının tamamen elektrikli iX2 modelinden gelmesi bekleniyor. Yeni iX2 eDrive 20i modelinin fiyatı 2 milyon 722 bin 772 TL'den başlarken, iX2 sDrive 20i modelinin fiyatı 3 milyon 364 bin 200 TL'den başlıyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER