Teknoloji

Elon Musk’ın başı yine belada! Federaller Tesla’nın peşinde

Elon Musk'ın Tesla şirketi, federal soruşturmayla karşı karşıya. Ünlü milyarderin şirketi, bu sefer Autopilot sistemi sebebiyle araştırılacak.

Elon Musk’ın başı yine belada! Federaller Tesla’nın peşinde
08-05-2024 18:43

Elon ÖZETİ| Musk'ın şirketi ve kendisi hakkındaki yoğun gözetim devam ediyor. Bu sefer otomobil markası Tesla'nın otonom sürüş sistemleri ve bu sistemlerle ilgili iddialarıyla ilgili Federal soruşturma başlatıldı.

Tesla’nın Autopilot sistemi, federaller tarafından soruşturulacak

ABD’li yetkililer, Tesla'yı Autopilot ve Tam Otomatik Sürüş sistemlerinin yetenekleri hakkında yaptığı iddiaların doğruluğunu sorgulamak için federal bir soruşturma başlattı.

tesla federal araştırma

Soruşturma, Tesla’nın tam otonom sistemine sahip olmasını iddia etmesi sebebiyle açıldı. Tesla’nın bu iddiayla yatırımcılar ve tüketicileri yanıltıp yanıltmadığı incelenecek. ABD Adalet Bakanlığı'nın bu konuda belirsiz ifadelerle Elon Musk'ı da incelediği belirtiliyor.

Soruşturma, Tesla'nın otonom sürüş sistemleriyle ilgili zaten devam eden incelemelerin bir parçası olacak. Geçen ay, ABD’nin Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi'nin Tesla'yı Autopilot sistemli araçların geri çağrılması konusunda soruşturacağını duyurmuştu.

Daha önce Autopilot sistemli araçların karıştığı kazaların artması üzerine Tesla araçlar geri çağırılmıştı. Bu kazaların sayısının artışı, Tesla'nın otonom sürüş teknolojisinin güvenliği ve etkinliği konusunda ciddi soruları beraberinde getirdi. Ek olarak, geçen yılın Ekim ayında Tesla'nın otonom sürüş özellikleri hakkında ABD Adalet Bakanlığı tarafından daha fazla bilgi istendiği doğrulandı.

Tesla'nın insansı robotu fabrikada çalışmaya başladı!

Tesla'nın insansı robotu fabrikada çalışmaya başladı!

Tesla, insansı robot Tesla Optimus için yeni bir videosunu paylaştı. Artık fabrikada çalışmaya başladı. İşte detaylar...

Elon Musk, Tesla'nın otonom araç vizyonunu son kazanç konferansında yineledi. Musk, Tesla sahiplerinin araçlarının kullanılmadığı zamanlarda robot taksi olarak hizmet verebileceğini ve bu sayede araç sahiplerinin gelir elde edebileceğini öne sürdü. Ancak, bu iddialar ve vaatler, bazıları tarafından gerçekçi olmayan hatta abartılı olarak değerlendiriliyor.

Bu gibi büyük vaatler ve iddialar, Elon Musk'ın kişiliğinin ve şirketinin kendine has bir özelliği haline gelmiş durumda. Ancak, bu son federal soruşturma, Tesla'nın otonom sürüş teknolojileri hakkındaki iddialarının ciddiyetini ve gerçekçiliğini sorguluyor ve şirketin geleceği üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.

Türkiye’de Tesla Model Y popülasyonu bir hayli artmış durumda. Sizce Türkiye’deki Tesla’lar da geri çağırılır mı? Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER