Gündem

CHP'li Başkan'dan işçi çıkarma kararı

CHP'li Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, tasarruf önlemleri kapsamında belirlenen 150 fazla personelin işten çıkarılacağını duyurdu.

CHP'li Başkan'dan işçi çıkarma kararı
08-05-2024 08:03

Düzce ÖZETİ| Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, mali sıkıntılar nedeniyle belediye çalışanlarının bir kısının işine son vermek zorunda kalacaklarını açıkladı. Albayrak, belediyenin mali durumunu gerekçe göstererek bu kararı aldıklarını belirtti. Yaptıkları incelemeler sonucunda personel fazlalığı tespit ettiklerini ve bu durumun belediyenin ihtiyaçlarını karşılamayı zorlaştırdığını ifade etti.

Albayrak, İller Bankası'ndan gelen personel ödeneğinin 7 milyon 500 bin TL olduğunu, ancak belediyenin personel ücretleri için aylık 12 milyon 500 bin TL harcadığını açıkladı.

Kimseyi işinden etmek istemediklerini, ancak borçlar ve mali durum nedeniyle bu kararı aldıklarını söyleyen Fikret Albayrak, "Belediyemizin mali durumu toparlandığında Akçakoca halkını istihdam etmeye devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Albayrak, Facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Belediyemizde görev süremiz boyunca yaptığımız incelemeler, personel fazlalığı olduğunu ortaya koymuştur. Belediyemizin ihtiyaçları doğrultusunda, 150 çalışanımızın maliyetini karşılamakta zorluk yaşamaktayız. Titiz bir değerlendirme sonucunda, bazı çalışma arkadaşlarımızla yollarımızı ayırmak zorunda kalacağımızı üzülerek bildiriyoruz.

Belediyemizin İller Bankası'ndan aldığı personel bütçesi 7 milyon 500 bin TL iken, aylık personel giderimiz 12 milyon 500 bin TL'dir. Mevcut mali durumumuz bu farkı karşılamaya uygun değildir. Kimseyi işinden etmek istemesek de, belediyemizin borçları ve mali durumu nedeniyle bu kararı almak zorunda kaldık.

İleride belediyemiz mali durumunu toparladığında Akçakoca halkını istihdam etmeye devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Ayrılan çalışma arkadaşlarımızın durumu ve ihtiyaçlarının takipçisi olacağız.

Mali durumumuzla ilgili ilerleyen dönemde daha detaylı bir açıklama yapacağız. Anlayışınız için teşekkür ederiz."


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER