Teknoloji

7 yaşında yapay zeka öğrenmek!

Vodafone, Habitat Derneği ile birlikte yürüttüğü

7 yaşında yapay zeka öğrenmek!
08-05-2024 18:13

Vodafone, ÖZETİ| Habitat Derneği ile birlikte yürüttüğü “Yapay Zekanın Yıldızları” projesiyle, 7-14 yaş 400.000 genci hedefliyor. Proje, gençlere yapay zekanın büyüleyici dünyasını tanıtmayı, teknolojinin bu alanında farkındalık yaratmayı ve becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Gençler, aldıkları eğitimlerle üretken yapay zeka teknolojileri konusunda bilgi edinip, gelecekteki kariyerlerine sağlam bir temel atacaklar.

7 yaşında yapay zeka öğrenmek YouTube videoSDNShiftdelete.netVodafone Vakfı Instagram
X

Vodafone İcra Kurulu Başkanı Engin Aksoy, projenin detaylarını paylaştı. Yarını Kodlayanlar Projesi'nden esinlenilen bu yeni girişim, iki yaş grubuna hitap edecek şekilde yapılandırıldı. 11-14 yaş grubuna temel eğitimler sunulurken, 14-18 yaş grubuna yönelik daha derinlemesine öğrenme olanakları sağlanacak. Programda yapay zeka, Python, mBlock, ChatGPT gibi modern teknolojiler tanıtılarak, öğrencilerin teknolojiye yakın olmaları ve hayal güçlerini geliştirmeleri hedefleniyor.

Eğitim içeriği, alanında uzman akademisyenler, sektör temsilcileri ve öğrencilerden oluşan bir komite tarafından oluşturuluyor. Projede yer alan öğretmenler de eğitim alarak gençlere daha etkili rehberlik edebilecek. Temel eğitimin ardından öğrenciler, projeler bazında eğitimlere katılarak bilgilerini pekiştirebilecek.

Vodafone’un geniş kapsamlı projesi sadece gençlerin yapay zeka dünyasıyla tanışmasını değil, aynı zamanda onlara geleceğin iş imkanlarını da açmayı hedefliyor. 14-17 yaş grubundaki gençler, bu eğitimlerin ardından iş dünyasında önemli bir yere sahip olan yapay zeka projelerinde yeteneklerini geliştirme fırsatı bulacaklar.

Engin Aksoy, yapay zekanın toplumun her alanında kullanılmaya başlandığını ve şirketlerin verimlilik sağlama amacıyla uzun süredir yapay zekaya yatırım yaptıklarını ifade etti. Aksoy, öğrencilerin bu alanda gelişim göstermelerinin ve geleceğe hazırlanmalarının önemli olduğunu belirtti. “Günümüzde yapay zeka, pazarlama, medya, eğitim ve birçok alanda kullanılmaya başlandı. Gençlerin bu projeyle hayal güçlerini geliştirerek geleceğe bir adım önde başlamalarını hedefliyoruz,” dedi.

Vodafone, 81 ilde binlerce gence ulaşarak, onları teknolojinin geleceğiyle tanıştırmayı ve onlara bu alanda yol gösterecek temel eğitimleri sunmayı hedefliyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER