USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Uçak havalandı altın fiyatları zirve yaptı!

Haber 7 - Altın fiyatları küresel ekonomideki risklerin artmasıyla toparlanmasını sürdürürken Çin ve ABD arasındaki Tayvan geriliminin tırmanmasıyla dün son bir ayın en yüksek seviyesini gördü. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'yi taşıyan uçağın havalanması ile

Uçak havalandı altın fiyatları zirve yaptı!
02-08-2022 13:40
Google News

Altın ÖZETİ| fiyatları, ABD-Çin ilişkilerinin gerilmesi ve küresel resesyon endişeleriyle paralel olarak üst üste beşinci seansta da kazanım elde etti ve son bir ayın zirvesini gördü.

TANSİYON YÜKSELDİ ALTIN FIRLADI
Dün ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Asya gezisi çerçevesinde Tayvan’ı da ziyaret edeceğine dair iddiaların yayılması Washington ile Pekin arasında tansiyonu bir yandan çok sert yükseltti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian yapılan açıklamada Çin’in, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü korumak için sert tedbirler alacağını ve Çin ordusunun Pelosi’nin ziyaretini ‘‘oturup izlemeyeceğini” kaydetti.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’yi taşıyan uçağı Flightradar24 uygulaması üzerinden anlık 300 bin kişi tarafından izleniyor

ALTINA GÜVENLİ LİMAN DOPİNGİ

Pelosi’nin Tayvan’a gideceği iddiası Çin-ABD gerilimini tırmandırırken iki ülke arasında fırtınalı bir dönemin başlayacağına dönük endişeler altının güvenli liman özelliğini ön plana çıkartarak değerli metali temmuz başından bu yana en yüksek seviyesine çıkardı.

Dolardaki rallinin tersine dönmesi ve küresel ekonomiye ilişkin artan korkular altın fiyatlarını artıran bir başka gelişme oldu. Önceki hafta temmuz ayı içinde Fed'in 100 baz puanlık faiz artışı yapacağı beklentileriyle ons başına 1680 dolara kadar gerileyen altın piyasasında Fed'in açıklamasının ardından agresif tutumun yavaşlayacağı beklentileri ile düşüş sona ermişti.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI
Gram Altın: 1024 TL
Çeyrek Altın: 1684 TL
Ons: 1776