USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Son dakika: Tahran'da Putin'le ikili zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama

Haber 7 - Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tahran'da Putin'le görüşme öncesi "Son İstanbul görüşmelerinde Rus heyetinin yaklaşımı çok olumluydu. Buradan alacağımız netice tüm dünyayı olumlu etkileyecektir" dedi.

Son dakika: Tahran'da Putin'le ikili zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama
19-07-2022 21:05
Google News

Başkan ÖZETİ| Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Astana formatında 7. Üçlü Zirve'ye katılmak üzere İran'ın başkenti Tahran'da bir araya geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin Tahran’da bir araya geldi

Başkan Erdoğan'ın kritik zirve öncesi Putin ile ikili görüşme gerçekleştiriyor.

ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA: TÜM DÜNYAYI OLUMLU ETKİLEYECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, "Diplomasimizi telefonlarla sürdük. Bugün Astana Formatında bir araya gelmek büyük avantaj oldu. Yoğun bir gündemimiz olacak. Arabuluculuk formatında Rusya’nın tavrı umut ediyorum olumlu yönde olur. Son İstanbul görüşmelerinde Rus heyetinin tavrı olumluydu. Buradan alacağımız netice tüm dünyayı olumlu yönde etkileyecektir. Görüşmelerimizin olumlu geçeceğini umut ediyorum" dedi.

ZİRVENİN GÜNDEMİ

Astana formatındaki zirvede, Suriye'deki güncel gelişmeler, PKK/YPG ve DEAŞ başta olmak üzere bölge güvenliğine tehdit teşkil eden terör örgütleriyle mücadele, siyasi çözüme yönelik çabalar, insani durum ve Suriyelilerin ülkelerine gönüllü geri dönüşleri konularının ele alınması öngörülüyor.