USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SMA TIP 1 hastası Yiğit Efe Arslan'ın ailesi oğulları için mücadele veriyor:

SMA TIP 1 hastası olan 16 aylık Yiğit Efe'nin tedavisine ulaşması için sayılı aylar kaldı. Yüzde 44'te kalan kampanya için Yiğit Efe'nin ailesi çocukları için yaşam mücadelesi veriyor. Efe'nin ebeveynleri Ömer ve Yüksel, karşılarına çıkan zorlukları Cumhuriyet TV'de anl

SMA TIP 1 hastası Yiğit Efe Arslan'ın ailesi oğulları için mücadele veriyor:
23-01-2023 13:56
Google News

16 ÖZETİ| aylık Yiğit Efe Arslan SMA TIP1 İlerleyici Ölümcül Kas Hastalığı ile mücadele eden bir bebektir. Yiğit Efe'ye teşhis 2022 yılının Mart ayında konulmuştur ve o tarihten beri ailesi çocuklarını yaşatmak için mücadele veriyor.

Hastalığın asıl tedavisini başlatacak olan Zolgensma ilacına ulaşmak amacıyla valilik onaylı bağış kampanyası düzenleyen aile, bu süreçte yaşadıklarını ve karşılarına çıkan engelleri Cumhuriyet TV'de anlattı.

"KÜÇÜCÜK BEDENLERİYLE TONLARCA TOPRAĞIN ALTINA GİRİYORLAR"

Yiğit Efe'nin babası Ömer Arslan, oğlunun beden hareketlerinde bir aksaklık olduğunu fark ettiğinde Efe'yi tedaviye götürdüklerini ve hastalığını öğrendiklerini söyledi. O günden sonra çok zorlu bir sürece girdiklerini belirten Arslan, "Oğlumuza dair planlarımız o hastanenin odasında kaldı, bu hastalığın tedavisi çok maliyetli. Kampanyamız şu an yüzde 44'te. Zamanımız çok az kaldı. Bazı bebekler kampanyanın yarısında melek oluyor. Küçücük bedenleriyle tonlarca toprağın altına giriyorlar" ifadelerini kullandı.