USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayıp Birinci: Hata yapmazsak dünyada bizi kimse yakalayamaz

Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayıp Birinci Haber7'ye yaptığı özel açıklamalarda sağlıkta dijitalleşme konusunda, 'hata yapmazsak bizi kimse yakalayamaz' dedi

Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayıp Birinci: Hata yapmazsak dünyada bizi kimse yakalayamaz
23-05-2023 13:43
Google News

Haber7 ÖZETİ| muhabiri Yavuz Selvİ'ye açıklamlarda bulunan Şuayıp Birinci, Türkiye'nin sağlıkta dijitalleşme bakımından hangi noktaya geldiğini açıkladı. Birinci, "dünyada dijitalleşmenin en yüksek endeksine sahip bir bakanlığımız var" ifadelerini kullanırken, Dünyanın  her yanından talep görmeye başlıyorsunuz. Hata yapmazsak bizi kimsenin yakalamayacağını düşünüyoruz. " dedi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayıp Birinci şunları söyledi:

Türkiye sağlıkta dönüşüm programı ile 20 yılda inanılmaz bir değişim yaşadı.  Bugün, bütün sağlık altyapısı değişti. İnsanları, hekimlere ve sağlık altyapısına eriştiren bir sistemimiz var.  20 yıl önce bizim kamu için 107 bin yatağımız vardı. Bunların 6800 kadarı kullanılabilir durumdaydı. Diğerleri asker koğuşu gibi lavabosu olmayan hastanelerdi. Şu anda sağlık sisteminde hekimini %112 artırmış, hemşiresini, ebesini %2.7 kat yukarıya çekmiş bir ülkeden bahsediyoruz. 

"KOVİD SÜRECİNDEN ÇOK BAŞARILI ÇIKTIK"

Bundan sonraki süreç sağlığın sürdürülmesi ve doğru yönetilmesidir.  Burada dünyanın işaret ettiği en önemli nokta, bütün teknolojik unsurları sistemin içine yerleştirmek.  Bilgi ile yönetme kültürünü yerleştireceksiniz.  Türkiye’de sağlığa başvuru, Avrupa’da en çok sağlığa başvuru yapanlarla aynı oranda. Harcadığımız paraya göre dünyada memnuniyeti en yüksek olan ülkeyiz.  Kovid sonrası herkes sağlık altyapısını restore etmeye yöneldi. Biz ise Kovid ile altyapımızı test etme imkanına kavuştuk. Bu süreçten bütün dünyanın kabulü ile çok başarılı bir şekilde çıktığımızı görüyoruz. 

"BAKANLIĞIMIZ, DÜNYADA EN YÜKSEK DİJİTALLEŞME ENDEKSİNE SAHİP"

Dünyanın bizi örnek alacağı farklı noktalar da var. Bu da teknolojidir. Bugün baktığımızda uçtan uca dijitalleşmiş, doğumdan ölüme kadar bütün sürecin dijitallleştiği ve hastaya ait bütün kayıtlara hastanın da hekiminde erişebildiği sisteminde kendi kusurlarını anlık  takip edebildiği bir Sağlık Bakanlığı var. Dünyada dijitalleşmenin en yüksek endeksine sahip bir bakanlığımız var. Nufüs ölçeğine baktığımızda çok iyi durumdayız. Hastaların kendi dijital araçları ile kayıtlarına ulaşmada Avrupa'da dördüncü sıradayız. Almanya ise 14. sırada yer alıyor.  Üstümüzde ise Çam Sakura Hastanesi'nin bir yılda baktığı hasta sayısından daha az nufüsü olan ülkeler var.  Onlar da bizim dijitalleşme ve sağlıkta teknoloji konusunda çok daha iyi noktada olduğumuzu kabul ediyor.