USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Psikolojik Bozukluklar Bulaşıcı Olabilir mi? - Webtekno

Psikolojik bozukluğa sahip biriyle konuşurken "ya ben de böyle olursam ya ben de kafayı yersem" düşüncesi, aklınızdan geçmiş olabilir. Gözlemleriniz, duyduklarınız bu iddianızı da desteklemiş olabilir. Fakat gerçekte bu durum böyle midir?

Psikolojik Bozukluklar Bulaşıcı Olabilir mi? - Webtekno
10-08-2023 23:12
Google News

Çok ÖZETİ| sevdiğiniz bir kişide şizofreni gibi bir psikolojik bozukluğun oluştuğunu düşünün. Böyle bir durumda ona yardım etmek istersiniz, bu yüzden size yaşadıklarını anlatmasını istersiniz. O da başta korkup kaçacağınızı düşünse de sonra size güvenip anlatmaya başlar. Fakat onun hezeyanlarını dinledikçe bir süre sonra gerçekten korkmaya başlarsınız ve "acaba bana da mı bulaşıyor ben de mi 'delirmeye' başlıyorum" diye düşünürsünüz. 

Tabii ki bu bahsedilen durum herkes için geçerli değil fakat herkesin başına gelebilecek durum ve bu konu hakkında aydınlatılması gereken çok fazla mit var. Psikoloji ve psikiyatri bilimleri uzun yıllardır her bir bozukluk için bozukluğun oluşma nedenleri üzerinde incelemelerde bulunuyorlar. Her bir bozukluğun kendine has dinamikleri bulunuyor ve hiçbir bozukluk zannedildiği gibi tek bir nedenden dolayı oluşmuyor. 

Bozuklukların tek bir nedeni yok!