USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Noel Ağacı Gibi Görünen Yıldız Kümesinin Muazzam Fotoğrafı - Webtekno

NASA, Dünya'dan 2500 ışık yılı uzaktaki NGC 2264 isimli yıldız kümesinin gözlerinize bayram ettirecek yeni bir fotoğrafını paylaştı. Küme, aynı zamanda "Noel Ağacı Kümesi" olarak da adlandırılıyor.

Noel Ağacı Gibi Görünen Yıldız Kümesinin Muazzam Fotoğrafı - Webtekno
19-12-2023 23:09
Google News

Sık ÖZETİ| sık kozmosun hayranlık uyandırıcı fotoğraflarını bizlerle buluşturan NASA, buğu yepyeni bir görüntü paylaştı. Görsel, NGC 2264 isimli yıldız kümesine ait. Küme, aynı zamanda fotoğrafı görünce hak vereceğiniz “Noel Ağacı Kümesi” olarak da adlandırılıyor.

NASA’nın Noel yaklaşırken paylaştığı NGC 2264 fotoğrafı, gerçekten de bir Noel ağacını andırıyor. Chandra X-ışını Gözlemevi ve diğer teleskopların ortaklığıyla yakalanan bu kompozit görüntünün Noel ağacına olan benzerliği, renklerde yapılan geliştirmeler ve görüntü döndürme teknikleriyle artırılmış.

Noel Ağacı Kümesi NGC 2264'ün yeni fotoğrafı:

Hemen alttaki animasyonda görebileceğiniz mavi ve beyaz ışıklar, Chandra Gözlemevi’nin tespit ettiği, X-ışını saçan genç yıldızlar. ABD Ulusal Bilim Vakfı’nın WIYN isimli teleskobu da kümedeki gazları yeşil olarak gösteriyor ve “çam iğneleri” olarak nitelendirebileceğimiz kısmı ortaya çıkarıyor.