USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

LinkedIn Neden Facebookvari Bir Platforma Dönüştü?

LinkedIn, 2003 yılında kullanıma açılan, iş hayatına atılmak isteyenlerin, çeşitli statülerdeki kişilerle network (sosyal iş ağı) kurmasını sağlama amacı güden bir platformdur. Ancak son yıllarda birçok kullanıcı bu platformun artık amacından saptığını düşünüyor. O

LinkedIn Neden Facebookvari Bir Platforma Dönüştü?
17-10-2022 09:28
Google News

LinkedIn ÖZETİ| denince akla en basit şekilde, iş arayanlar ve iş verenler gelir. Çünkü bu platformda yeni mezun veya işinden ayrılmış olup yeni bir iş arayan kişilerin, alanlarında uzman insanlara ulaşmaya çalıştıklarını görebilirsiniz. Keza aynı şekilde, şirket sahiplerinin ve uzmanların, işe başlayacak bireylere çeşitli tavsiyeler verdiklerini de görmek mümkün. Aslında buraya kadar her şey tamam.

Kariyer geliştirme üzerine kurulu bir platformda, bu tip girişimlerin olması kadar normal başka bir şey olamaz dediğinizi duyar gibiyim. Ancak son yıllarda işler çığrından çıktı. 900 milyondan daha fazla kullanıcısı olan platform, artık resmen ciddiyetini kaybederek insanların Facebook ve Instagram gibi sosyal ağlarda paylaştıkları içeriklerle dolmaya başladı. Peki tek eleştirimiz bu mu? Tabii ki de hayır. 

Aslında bu platformda yanan en çok gençler oluyor. Çünkü çoğu zaman, ''aman o sertifikayı da alayım, o eğitime de katılayım, şu bağlantıyı da ekleyeyim bana referans olur'' gibi düşünceler, ellerinde kocaman bir sıfırla iş arayışına devam etmelerine yol açıyor.