USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Kediler, Dışkılarını Neden Kuma Gömer? - Webtekno

Neredeyse her gün sıra dışı hareketleriyle bizi şaşırtmayı başaran kedilerin, dışkılarını gömmelerinin arkasında nasıl bir sebep olduğunu hiç düşünmüş müydünüz? Dışkılarını kuma yapmayı tercih etmeleri biz sahipleri için oldukça büyük bir kolaylık ancak neden b

Kediler, Dışkılarını Neden Kuma Gömer? - Webtekno
13-12-2023 09:12
Google News

Günün ÖZETİ| belli dakikalarını kendilerini yalamak için harcayan kediler, temiz olmalarıyla ön plana çıkan hayvanlardan. Hatta kedilerin bu özelliği, onları evde beslemeye en uygun canlılardan biri hâline getirmekte. Ancak söz konusu dışkılarını saklamak olduğunda, temizlik dışında bambaşka nedenler ortaya çıkar.

Sözü daha fazla uzatmadan bu sevimli hayvanların, dışkılarını gömmelerinin sebeplerine bakalım.

Kedi dışkısı hakkında ilginç bir ayrıntı vardır.

kedi dışkısı

Şöyle ki bu dışkılar, bize genellikle aynı kokar ancak kediler, idrar ve dışkılarında bulunan ve feromon ismi verilen eşsiz koku molekülleri sayesinde atıklarını diğer kedilerden ayırt edebilir. 

Kedilerin, atıklarını titizlikle gömme hareketi de bölgelerini işaretlemek için idrar ve dışkıdan yararlanma konusundaki uzun geçmişlerine dayanır. Daha küçük, korunmasız ve itaatkar olan evcilleştirilmiş ev kedileri, soy hattı olarak çelimsiz bir kedi grubuna aittir.