USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Karbonat ve sirke ile tıkalı lavabo nasıl açılır?

Karbonat ve sirke ile tıkalı lavabo giderindeki biriken kir ve yağı kolaylıkla söküp atabilirsiniz.

Karbonat ve sirke ile tıkalı lavabo nasıl açılır?
13-01-2024 13:43
Google News

Karbonat ÖZETİ| ve sirke ile lavabo tıkanıklığı açmak, tıkanıklığı gidermenin en basit yollarından bir tanesidir. Karbonat ve sirke bilindiği üzere birer mutfak malzemesidir. Ancak onların temizlik alanında harikalar yaratması onları çok yönlü bir temizlik malzemesi olmasını da sağlamıştır. Bu mükemmel ikili kıyafetteki lekeleri çıkarmadan tutunda koku gidermeye kadar birçok alanda mükemmel çalışır.

Karbonat ve sirke ile tıkalı lavaboyu açmak da oldukça basit bir işlemdir. Karbonat mineral birikintileri, yağ ve mantarlar ile mücadele eder. Aynı zamanda kokuyu neden olan bakterilerin ölmesini sağlar ve bu sayede lavabo tıkanıklığını açarak lavabonun eski performansında çalışmasını sağlar.

Karbonat ve sirke ile tıkalı lavabo nasıl açılır?

Kimyasal çözümler kullanmadan, evde kolaylıkla kendiniz halledebileceğiniz lavabo tıkanıklığı açma yöntemini sizler için araştırdık. İşte karbonat ve sirke ile lavabo tıkanıklığı açma yöntemi…

Tıkanmış duş gideri nasıl temizlenir?Tıkanmış duş gideri nasıl temizlenir?

KARBONAT VE SİRKE İLE TIKALI LAVABO NASIL AÇILIR?

Karbonat ve sirke ile tıkalı lavabo nasıl açılır?

Suyu Kaynatın

Karbonat ve sirke ile tıkalı lavaboyu açmak için suyu çaydanlıkta ya da kettle ile ısıtın. Bu işlemde suyun sıcaklığı ne kadar yüksek ise o kadar etkili sonuç alınacağı için suyun kaynar olmasına dikkat edin.

Kaynar Suyu Gidere Dökün

Karbonat ve sirkle ile tıkalı lavaboyu açmanın bir sonraki aşamasında ise lavabo giderine yağ konusunda etkili bir bulaşık deterjanı dökün ve kaynar suyu yavaşça gidere dökün. Bulaşık sabunu ve sıcak su lavabonun içerisindeki donmuş yağların çözülmesinde etkili olacaktır.

Karbonatla asla temizlememeniz gereken 6 şeyKarbonatla asla temizlememeniz gereken 6 şey

Giderin İçerisine Karbonat Dökün

Karbonat ve sirke ile tıkalı lavaboyu açmak için şimdi de giderin tam ortasına karbonat dökün. Eğer lavabonun gideri çok küçük ise bir huni ile bu işlemi kolayca halledebilirsiniz.

Sirkeyi Üzerine Dökün

Karbonatı döktükten sonra bir su bardağı damıtılmış beyaz sirkeyi giderin içerisine yavaş yavaş dökün. Bu aşamada giderden bir ses gelebilir, paniklemenize gerek yok. Bu ses alkali olan karbonatın asit olan sirke ile tepkimeye girdiğinin bir göstergesidir.

Köpürme oluşuyorsa bu giderdeki tıkanıkların açılıyor olduğu anlamına gelmektedir.

Sirkeyle asla temizlememeniz gereken 8 şeySirkeyle asla temizlememeniz gereken 8 şey

Daha Fazla Sıcak Su Dökün

Karbonat ve sirke ile tıkalı lavaboyu açma işleminde köpürme oranı azaldıktan sonra yaklaşık bir 10 dakika bekleyin. Bu sürede yaklaşık 2 su bardağı suyu kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra lavabo giderini bu sıcak su ile güzelce yıkayın.

Lavabo gideriniz çekmeye başladıysa kalan kalıntıların da akıp gitmesi için suyun sıcak tarafını açın ve bir süre akıtın. Su hala tıkanıklık yapıyorsa işlemi bir kere daha tekrarlayın.

LAVABO GİDERİNİ TEMİZ TUTMAK İÇİN BİLMENİZ GEREKENLER

Karbonat ve sirke ile tıkalı lavabo nasıl açılır?

Karbonat ve sirke ile tıkalı lavaboyu açtıktan sonra lavabo giderinizin tekrar tıkanmaması için bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir. Bu noktalar ise;

Lavaboların tıkanmasının asıl sebebi saç ve yemek kalıntılarıdır. Bu kalıntıların lavabo giderinden içeri girip giderde tıkanıklık yaratmaması için mümkünse evin tüm giderlerinde lavabo süzgeci kullanın.Lavabonun tıkanmasını istemiyorsanız hiçbir zaman giderin içerisine yağ dökmeyin. Mutfak lavabosunda bu sorun daha fazla oluşacağı için mutfakta yağlı eşyalar yıkanmadan önce mutlaka kâğıt havlu ile sıyırılarak yağ mümkün olduğu kadar temizlenmelidir.Ne kadar dikkat ederseniz edin mutfak lavabolarında özellikle yağlardan kaynaklı tıkanıklıklar oluşabileceği için ara sıra yağ çözücü gücü yüksek bulaşık deterjanı ve kaynar suyu lavabo giderinden dökerek yağların çözünmesini sağlayın.
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Stable Diffusion'ın Geliştiricisi Stability AI Satılabilir!
Stable Diffusion'ın Geliştiricisi Stability AI Satılabilir!

Popüler yapay zekâ görsel oluşturma aracı Stable Diffusion'ın geliştiricisi Stability AI, maddi olarak zor günler geçiriyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu