USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

ATM'lerde Neden Basit Bir 4 Haneli Şifre Yeterlidir?

Eğer Amazon ormanlarında bir kabilede yaşamıyorsanız bir banka hesabınız ve banka kartınız vardır. Bu kartları POS cihazlarında veya ATM'lerde kullanırken -istisnalar haricinde- 4 haneli bir şifre yeterli olur. Peki, bütün paramızı tuttuğumuz banka hesaplarımıza bağlı olan ka

ATM'lerde Neden Basit Bir 4 Haneli Şifre Yeterlidir?
04-09-2022 18:20
Google News

Basit ÖZETİ| bir internet sitesi bile en az 6 haneli ve özel karakterlerden oluşan bir şifre kullanmayı şart koşar ancak bankalar böyle karmaşık şifrelere gerek duymaz. 

Üstelik banka hesabımız bir internet sitesi hesabımızdan çok daha değerli olmasına rağmen. Buna ek olarak, internet bankacılığı için karmaşık şifreler istenir ancak kart şifresinde bu durum geçerli değildir. Bakalım bu durumun sebebi neymiş:

Güvenlik teknikleri şu üç şey etrafında döner:

atm

Olduğumuz bir şey: Retina taraması, parmak izi, dil izi testleri bu güvenlik biçimine dahildir.Bildiğimiz bir şey: Hesaplarımızın şifresi ise "bildiğimiz bir şey" kapsamına girer.Sahip olduğumuz bir şey: Banka kartı ise "sahip olduğumuz bir şey"dir.

ATM kartımız ve PIN'imiz yanımızdayken bu üç güvenlik türünden ikisini sağlamış oluruz. Yani aslında şifremiz tek başına bir güvenlik önlemi değildir, diğer güvenlik tekniklerinden en az biriyle desteklenmesi gerekir.