USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Akbabalar Hakkında İlginç Bilgiler - Webtekno

Popüler kültür ürünlerinde sürekli ölümle ilişkilendirildikleri için her gördüğümüzde kendimizi biraz huzursuz hissettiğimiz akbabalar, görüntüleri nedeniyle de pek sıcak bakamadığımız vahşi doğa kuşlarıdır. Sevimli olmasalar bile akbabaların bazı ilginç özelliklerin

Akbabalar Hakkında İlginç Bilgiler - Webtekno
01-11-2023 15:22
Google News

Western ÖZETİ| filmlerini hatırlayın: çölde susuz kalmış bir kovboy yürürken onun ölmek üzere olduğunu anlayan akbabalar üzerinde daireler çizer. Zihinlerimize kazınmış bu görüntü pek çok popüler kültür ürününde karşımıza çıktığından dolayı akbabalar çoğumuz için korkutucu kuşlardır. Tabii bu korkutuculuğun bir başka nedeni de kel kafaları, uzun gagaları ve kambur duruşlarıdır.

Akbabaların ölümle ilişkilendiriliyor olmalarının temel nedeni leş yiyici olmalarıdır. Onları bir belgeselde ne zaman görsek ölü bir hayvan didikleri için çok da sevimli gelmemeleri normal. Zaten onların amacı da sevimli olmak değil, hayatta kalmak. Vahşi doğada pek çok olumsuz koşula rağmen güçlü bir şekilde hayatta kalan akbabalar, bu güçlü iradelerini aslında sahip oldukları benzersiz özelliklere borçlular.

Akbabalar hakkında bilgiler:

Türkiye dahil dünyanın farklı yerlerinde yaşayan onlarca akbaba türü var.Akbabalar sadece leş yer.Mide asitleri bir kemiği bile parçalayabilir.Akbabaları tehdit ederseniz size saldırmazlar, midenizi bulandırırlar.İdrar yapma şekilleri kullanışlı ama biraz garip.Etrafta bir ölü varsa akbaba bunu bilir.Akbabalar neredeyse tamamen sessiz kuşlardır.Yakında ortada akbaba falan kalmayacak.

Türkiye dahil dünyanın farklı yerlerinde yaşayan onlarca akbaba türü var: