USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

300 yıllık deniz kızı mumyasının sırrı: İnsanlar birleştirmiş

300 yıl öncesine dayanan ve bir denizkızına ait olduğu iddia edilen Enjuin mumyası üzerindeki araştırmalar tamamlandı. Gerçek tamamen farklı.

300 yıllık deniz kızı mumyasının sırrı: İnsanlar birleştirmiş
20-02-2023 09:51
Google News

Kurashiki ÖZETİ| Bilim ve Sanat Üniversitesi bilim insanları, gerçekte ne olduğunu bulmak için eski bir “denizkızı mumyasını” detaylı incelemeye soktular. "Enjuin mumyası” Japonya'nın Okayama ilinde, Asaguchi'deki Enjuin Tapınağı'ndaki bir kutuda bulundu. Unseen Japan'ın söylediğine göre, olağandışı nesneyle birlikte bırakılan bir not, “Genbun döneminde [MS 1736-1741] Tosa açıklarında bir ağa yakalanmış bir denizkızı” olduğunu iddia ediyordu.

NE OLDUĞU BİLİNMİYORDU

Keşfedilmesinden (ve muhtemelen bir maymun ile bir balık bedenlerinin birbirine dikilmesinden) bu yana, 300 yıllık bu "denizkızı", bir ibadet nesnesi olarak görüldüğü Asakuchi'deki Enjuin tapınağında tutuldu.

Chip'in aktardığı haberde bunun gerçek bir denizkızı olmadığı tahmin edilebilse de, insanlar bunun gerçekte ne olduğunu yıllardır merak ediyordu. "Denizkızı" incelenmeden önce Japon haber kaynağı The Asahi Shimbun ile konuşan tapınaktaki başrahip, “Koronavirüs salgınını biraz da olsa hafifletmeye yardımcı olacağını umarak ona dua ettik” demişti ve eklemişti: “Umarım araştırma projesi gelecek nesiller için bilimsel kayıtlar bırakabilir.”

Ekip, inceledikleri varlığı belirlemek için yüzey gözlemleri, X-ışınları, bilgisayarlı tomografi (CT) taramaları, radyokarbon tarihlemesi ve DNA analizi gerçekleştirdi.