Ekonomi

Yeni yasa tasarısı kriptoda 'güven' arayışına çözüm olabilecek mi? Yatırımcının dikkatine!

Ekonomi - Kripto paralara ilişkin yasa tasarısının hazırlandığı ve hafta içinde TBMM Başkanlığına sunulacağı bildirildi. Kripto Para Araştırma Müdürü Helin Çelik, yeni yasa tasarısı ile ilgili en çok merak edilenleri Haber7'ye anlattı.

Yeni yasa tasarısı kriptoda 'güven' arayışına çözüm olabilecek mi? Yatırımcının dikkatine!
16-05-2024 13:42

Haber7 ÖZETİ| - ÖZEL

Uzun bir süredir üzerinde çalışılan kripto para yasa tasarısında hazırlıklar tamamlandı. Yeni yasa tasarısı bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulacak.

Hazırlanan tasarının uluslararası uygulamalarla benzerlik taşıdığı, hedefin Türkiye’de kripto paralarla işlem yapan tarafların risklerinin azaltılması olduğu belirtiliyor. Kripto varlıklar yeniden tanımlanacak. Denetlenebilirlik ve şeffaflık sağlanacak.

Yasa tasarısı ile kripto varlıkların ihraç ve dağıtımı, alım satım yapanların uyacakları ilkeler belirlenecek. Kripto varlıkların belirli bir şifreleme ve algoritma üzerinden tanımlanması yasa teklifinde yer alacak. Ayrıca kripto varlıkların şifrelerinin kime ait olduğu net ifadelerle yasaya eklenecek. Uzmanlara göre bu adımla, Türkiye blok zincir teknolojisinde daha fazla yatırım çekebilir.

Kripto Para Uzmanı Helin Çelik, yeni yasa tasarısı ile ilgili en çok merak edilenleri Haber7'ye anlattı. 

YENİ YASA TASARISI NELERİ KAPSIYOR?

Kripto para yasa tasarısının içeriğine ilişkin konuşan Kripto Para Araştırma Müdürü Helin Çelik, yeni yasa tasarısını eğer meclisten geçerse bir sonraki yasaların ilk aşaması olarak nitelendirdi. Süreç içerisinde yeni maddelerin eklenebileceği, mevcut maddelerde değişimlerin yapılabileceğini ifade eden Helin Çelik, yasa tasarısının öncelikli olarak platformları etkilemesi ardından kullanıcıları korumaya yönelik bir amaç taşıdığını belirtti. Helin Çelik, yeni yasa tasarısının kullanıcıyı koruma odaklı bir zemine hazırlandığını ve bu kapsamda uluslararası standartlar boyutu taşıdığını kaydetti.