Teknoloji

Yeni Citroen e-C3 Türkiye'de satışa çıkıyor! İşte tarihi

Citroen, tamamen elektrikli Yeni e-C3'ü eylül ayında Türkiye'de satışa sunmaya hazırlanıyor. İşte Yeni Citroen e-C3 özellikleri...

Yeni Citroen e-C3 Türkiye'de satışa çıkıyor! İşte tarihi
23-05-2024 15:03

Citroen, ÖZETİ| yenilenen C3 modelinin tamamen elektrikli versiyonu Yeni e-C3'ü eylül ayında Türkiye'de satışa sunmaya hazırlanıyor. Avrupa'da üretilen ilk tamamen elektrikli B-Hatchback modeli olan Yeni e-C3, ulaşılabilir fiyatıyla dikkat çekmeyi hedefliyor.

Yeni Citroen e-C3 özellikleri! Neler sunuyor?

Yeni e-C3, Stellantis'in Akıllı Otomobil Platformu'nu temel alarak geliştirildi ve bu sayede ulaşılabilir fiyatlar sunulabilecek. Marka, Yeni e-C3'ün elektrikli araç satışlarını artırmasını ve toplam satışlardaki payını yüzde 10'a çıkarmasını hedefliyor. Gelecek yıl ise hibrit versiyonu da satışa sunulacak olan Yeni C3 ile bu oranın yüzde 20'lere yükseltilmesi planlanıyor.

Yeni Citroen e-C3 özellikleri

Citroen'in yeni tasarım dilini yansıtan Yeni ë-C3, 4.01 metre uzunluğu ve 1.76 metre genişliğiyle kompakt boyutlarını koruyor. 17 inçlik elmas kesim jantlar ve yenilenen ön ve arka tasarım detaylarıyla dikkat çeken araç, iç mekanda da konfor ve ferahlık sunuyor. Citroen Advanced Comfort koltuklar ve 20 mm daha fazla diz mesafesi sunan arka koltuklarla konfor ön plana çıkarılmış. 310 litrelik bagaj hacmi, günlük kullanım için yeterli alan sağlıyor.

Citroen e-C4X inceleme!

Citroen e-C4X inceleme!

SDN Kurucusu Hakkı Alkan, uygun fiyatlı yeni Citroen e-C4X inceleme içeriği ile sizlerle. Herkesin anlattığı kadar iyi mi?

Otomobil, 44 kWh kapasiteli LFP bataryasıyla şehir içi kullanımda 440 km'ye kadar menzil sunuyor. 100 kW DC hızlı şarj ile 26 dakikada yüzde 20'den yüzde 80'e şarj edilebilen Yeni e-C3, 11 kW AC şarj ile ise yaklaşık 2 saat 50 dakikada şarj edilebiliyor. 83 kW (113 HP) gücündeki elektrik motoru ve otomatik şanzımanıyla Yeni e-C3, 0'dan 100 km/s hıza 11 saniyede ulaşıyor ve maksimum 135 km/s hıza çıkabiliyor.

Citroen, Yeni C3'ü ayrıca 48V hibrit teknolojisiyle de satışa sunacak. 100 HP güç üreten benzinli motor ve elektrikli motorun kombine çalıştığı hibrit sistem, düşük yakıt tüketimi ve emisyon değerleri sunuyor.

Yeni e-C3, Citroen Advanced Comfort süspansiyon ve koltuklarla konforlu bir sürüş deneyimi sunmayı hedefliyor. Geniş iç mekan, 10.25 inçlik bilgi-eğlence ekranı, Citroën Head-Up Display, kablosuz şarj, geri görüş kamerası ve gelişmiş sürüş destek sistemleriyle gelen otomobil, Beyaz, Mavi, Kırmızı, Gri ve Siyah olmak üzere 5 farklı gövde rengi seçeneğiyle satışa sunulacak.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER