Teknoloji

Uzaylılar Gerçekten Var Olsa Bile Yeşil Değil Mor Olmalılar

Onlarca yıldır uzaylılarla ilgili çeşitli spekülasyonlar ve komplo teorileri ortaya atılıyor. Genellikle yeşil, zayıf, büyük kafalı olarak tasvir edilen bu yaratıklar gerçekten var olsa bile muhtemelen yeşil renkte değil, mor olurlardı. Bilimsel sebebini hemen açıklayalım.

Uzaylılar Gerçekten Var Olsa Bile Yeşil Değil Mor Olmalılar
01-05-2024 10:12

"Uzaylı” ÖZETİ| deyince hepimizin aklına gelen ilk renk hiç şüphesiz yeşildir. Böyle düşünmemizin bazı sebepleri var ancak ilerlemekte olan bilim, aslında mor olabileceğini söylüyor.

Elbette konu sadece renkten ibaret ya da bu kadar basit değil. Bakterilere kadar ineceğimiz bir uzay yolculuğuna çıkacağız.

Mor renkli organizmalara özgü kimyasal yapıyı kaydeden gökbilimcilere göre Dünya dışı yaşamda mor bakteriler olabilir. 

mor

Gezegenimizin tarihinin en erken dönemlerinde yaşamış olduğu tahmin edilen bu mikroplar, o kadar çeşitli koşullar altında hayatta kalabiliyor ve gelişebiliyor ki farklı gezegenlerde bile olabilirler. Uzaylı yaşamına yönelik mevcut araştırmalar ise genellikle yeşil pigmentleri aramaya yönelikti. Bunun sebebini birazdan anlatacağız.

Mor organizmaların kimyasal yapısını incelemek isteyen araştırmacılar, farklı yerlerden toplanan mor bakterileri yetiştirdiler ve Dünyamız gibi karasal kayalık küreler dahil olmak üzere Dünya büyüklüğündeki çeşitli gezegenlere hakim olan mor bakteriler modellediler.