Teknoloji

Türkiye'nin ikinci astronotu uzay yolunda! Uçuş tarihi açıklandı

İkinci Türk astronot uzaya gidiyor. Tuva Cihangir Atasever, 8 Haziran'da gerçekleştirilecek uçuşta yörünge altına gönderilecek.

Türkiye'nin ikinci astronotu uzay yolunda! Uçuş tarihi açıklandı
07-05-2024 12:42

İlk ÖZETİ| Türk astronot Alper Gezeravcı, 12 Şubat tarihinde ülkemize dönerek Türkiye'nin uzay yolculuğunu başlattı. Bu kapsamda ikinci Türk astronot için çalışmalar da hız kazandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tuva Cihangir Atasever’in uzay programıyla ilgili önemli detaylar paylaştı.

İkinci Türk astronot 8 Haziran'da fırlatılacak

Türkiye’nin ikinci astronotu olacak Tuva Cihangir Atasever’in uzaya fırlatılacağı tarih ortaya çıktı. Atasever'in 8 Haziran 2024 tarihinde ABD'nin New Mexico eyaletindeki Spaceport tesislerinden uzaya fırlatılacağı dile getirildi.

Tuva Cihangir Atasever, Virgin Galactic ve Axiom Space tarafından gerçekleştirilecek Galactic 07 görevine dahil olacak. Atasever, araştırmacı astronot rolünü üstlenecek. Bu kapsamda ise yörünge altı araştırma uçuşu sırasında 7 bilimsel deney gerçekleştirecek.

Vin Diesel, efsane rolünü tekrar canlandıracak!

Vin Diesel, efsane rolünü tekrar canlandıracak!

Vin Diesel, şu ana kadar üç filmde canlandırdığı Riddick karakterine bir kez daha hayat verecek. İşte yeni Riddick filmi detayları!

Bakan Kacır, Atasever'in yörünge altı araştırma uçuşunun bilimsel çalışmalara önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Projeye ilk başladıklarında kararlaştırdıkları şekilde, Tuva Cihangir Atasever'i de uzaya göndererek ikinci Türk astronot olma unvanını almasını sağlayacaklarını belirtti.

Bakan Kacır konuyla ilgili açıklamasında, “En başından proje anlaşmalarında kararlaştırdığımız üzere ilave bir maliyet oluşturmaksızın ikinci astronotumuz Tuva Cihangir Atasever'in yörünge altı araştırma uçuşu yaparak uzay deneyimi gerçekleştirmesi imkanı ortaya çıkardı. Böylelikle uzay sınırını geçen ve mikro yerçekimi ortamında bilimsel çalışmalara katkı sunan ikinci vatandaşımız Tuva Cihangir Atasever olacak” dedi.

Tuva Cihangir Atasever kimdir?

Tuva Cihangir Atasever, 1992’de Ankara’da doğdu. Bilkent Üniversitesinde Elektrik ve Elektronik Mühendisliği okudu. Ardından Kaliforniya Üniversitesinde ise yüksek lisansını yaptı. Geçtiğimiz yıllarda ROKETSAN’da çalışan Atasever, şu anda ABD’de uçuşa hazırlanıyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER