Teknoloji

Tüm Kamu Bankaları, "TAM" ATM'leri Altında Birleşti

Türkiye'de hizmet vermekte olan tüm kamu bankaları, "TAM" isimli yeni bir ATM sistemine geçiş yaptı. Ortak olarak çalışacak ATM'ler, masraf ve komisyon ücreti almayacaklar.

Tüm Kamu Bankaları,
10-05-2024 15:08

Bugün VakıfBank ÖZETİ| Genel Müdürlük binasında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar gibi üst düzey yöneticilerin katılımıyla bir etkinlik gerçekleştirildi. Bu etkinlikte, aslında tüm vatandaşları ilgilendiren "TAM" (Türkiye'nin ATM Merkezi) isimli bir proje duyuruldu.

TAM projesi ile Türkiye'de hizmet vermekte olan kamu bankalarının tamamı, ortak bir ATM'ye geçiş yaptılar. Hâlihazırda 5.600 TAM ATM'sini kullanıma sunan bankalar, çok yakında bu sayısı 19 bin seviyesine çıkaracaklar.

Ülkedeki tüm ATM'lerin yüzde 36'sı, TAM'a dönüşecek

TAM ATM

Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT iş birliğinde hayata geçirilen TAM projesi kapsamında dönüşecek ATM'ler, ülkemizdeki tüm ATM'lerin yüzde 36'sına denk gelecek. Burada yapılan işlemler ise Türkiye'de gerçekleştirilen tüm ATM işlemlerinin yüzde 40'ını kapsayacak.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER