Teknoloji

Toyota, Kaç Otomobil Sattığını Açıkladı [Güncel]

Toyota, 2023 mali yılına ilişkin üretim ve satış rakamlarını paylaştı. Yapılan açıklamalarda, ilk kez 10 milyon adet satış rakamının aşıldığı ifade edildi. Ancak üretim sayısı, istenen seviyede olmadı.

Toyota, Kaç Otomobil Sattığını Açıkladı [Güncel]
26-04-2024 12:22

Dünyanın ÖZETİ| en büyük otomobil üreticilerinden Toyota, sektöre ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. Yapılan açıklamalarda, şirketin 2023 mali yılında gerçekleştirdiği üretim ve satış rakamları paylaşıldı. 

Toyota tarafından yapılan açıklamalar hem olum hem de olumsuz. Zira şirket, tarihinde ilk kez bir yıllık süreçte 10 milyon adet satış rakamını aştı. Ancak şirket, 2023 yılında hedeflediği üretim sayısını tutturamadı.

Toyota'nın küresel çapta yaptığı satışlar, ilk kez 10 milyon adedi aştı!

Toyota satış rakamlarını paylaştı

Japon otomobil devi tarafından yapılan açıklamaya göre 2023 yılı mali döneminde gerçekleştirilen satışlar, yıllık yüzde 7,3 artışla 10,31 milyon olarak kayıtlara geçti. Böylelikle 10 milyon sınırı, Toyota için ilk kez aşıldı. Şirket, satışların Japonya'da 1,53 milyon, diğer ülkelerde ise 8,78 milyon olduğunu ifade etti. Bu rakamlara Daihatsu ile Hino'yu da eklediğimizde toplam satış rakamının 11,1 milyon adet olduğunu görüyoruz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER