Teknoloji

TikTok Arama Sonuçlarına ChatGPT Geldi

TikTok, mobil uygulamasına ChatGPT entegrasyonu yapmaya hazırlanıyor. Henüz test aşamasındaki özellik, arama sonuçları sayfasında ChatGPT'nin yanıtlarını da sunacak.

TikTok Arama Sonuçlarına ChatGPT Geldi
14-05-2024 13:38

Dünyanın ÖZETİ| en popüler sosyal medya platformlarından TikTok, kullanıcı deneyimini başka bir noktaya taşıyacak önemli bir özellik üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. Henüz test aşamasında olduğu anlaşılan bu özellik, TikTok'un arama sonuçlarında ChatGPT ile üretilmiş sonuçları da göstermesini sağlayacak.

TikTok'un arama sayfasına eklediği yeni özellik, oldukça basit bir çalışma mekanizmasına sahip. Kullanıcının aradığı bir terimle ilgili ChatGPT tarafından oluşturulan yanıtlar, bu sayfanın en üst bölümünde yer alacak. "Öne Çıkanlar" başlığı altında yer alacak açıklamanın hemen altında da konuyla ilgili TikTok videoları bulunacak.

TikTok'un yeni özelliği böyle görünecek

TikTok

TikTok, "AI Smart Search" olarak isimlendirdiği yeni özellikle ilgili detaylı bir açıklama yapmadı. Ancak şirket, bu özelliğin ChatGPT'den güç aldığını ve TikTok algoritmasının bu sonuçları otomatik olarak, kullanıcı girdisine göre sunduğunu söyledi. TikTok, kullanıcılardan geri bildirim toplayacağını da söyledi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER