Teknoloji

Threads, Türkiye resmen kapatıldı! İşte detaylar...

Threads, Rekabet Kurumu kararıyla Türkiye'de resmen kapatıldı! Uygulamaya girmek isteyen kullanıcılar 'Düzenleyici kurum kararı nedeniyle Threads artık Türkiye'de kullanılmayacak' uyarısıyla karşılaşıyor.

Threads, Türkiye resmen kapatıldı! İşte detaylar...
29-04-2024 10:38

Meta’nın ÖZETİ| yeni sosyal ağı Threads, son aylarda kullanıcıların büyük bir merakla beklediği bir platformdu ve nihayet Android ve iOS cihaz sahipleri için kullanıma sunuldu.

Ancak yayınlanmasından aylar sonra Türkiye’deki Rekabet Kurulu’nun kararına uygun olarak, Meta’nın yazı odaklı ağ servisi Threads, 29 Nisan itibarıyla Türkiye’deki erişime engellenmiş oldu.

Bugün son gün! Yarın Türkiye genelinde yasaklanacak...Bugün son gün! Yarın Türkiye genelinde yasaklanacak...

UYGULAMAYA GİRİŞ SORUNLARI YAŞANIYOR

Threads’a girmeye çalışan kullanıcılar, uygulamanın ana sayfasının yüklenememesi sorunu ile karşı karşıya kalıyor.

NELER YAŞANMIŞTI?

Meta Platforms ile ilgili geçtiğimiz ay Rekabet Kurumu tarafından yapılan inceleme sonucunda, şirkete günlük 4.8 milyon TL tutarında idari para cezası uygulandı.

Ek olarak, Rekabet Kurumu, Instagram ve Threads uygulamaları arasında gerçekleşen veri transferi sonucu meydana gelebilecek veri entegrasyonunu önlemek amacıyla geçici bir önlem kararı aldı.

DİĞER UYGULAMALAR BUNDAN ETKİLENECEK Mİ?

Meta tarafından verilen bilgiye göre, Threads uygulamasının geçici olarak kapatılması, Facebook, Instagram, WhatsApp ve Türkiye’de faaliyet gösteren diğer Meta uygulamalarını etkilemeyecek.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER