Teknoloji

Tether, Kârıyla Bitcoin Alacağını Açıkladı

Doların kripto versiyonu olarak da bilinen USDT'nin ardındaki ekip, bundan sonra aylık karının yüzde 15'i ile Bitcoin yatırımı yapacağını duyurdu. Tether ekibi, bugüne kadar da 1.5 milyar dolarlık Bitcoin'nin sahibiydi.

Tether, Kârıyla Bitcoin Alacağını Açıkladı
17-05-2023 16:48

Kripto ÖZETİ| para piyasaları için dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Dünyanın en büyük hacme sahip stabil coinleri arasında yer alan Tether (USDT), yeni bir yatırım stratejisine geçtiğini ve bu strateji kapsamında düzenli olarak Bitcoin (BTC) alacağını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre USDT ekibi, bundan sonra karının yüzde 15'ini Bitcoin'e yatıracak

Tether, bugün 83 milyar dolarlık bir şirket ve bu noktaya gelene kadar çeşitli alanlarda yatırım yaptı. Öyle ki şirket rezervlerinin bir bölümü zaten kripto varlıklardaydı. Ayrıca Tether'in ABD borsalarında da bazı yatırımları mevcut. İşte şimdi, bununla ilgili ufak çaplı bir değişim yaşanmış olacak. Şirket, aylık olarak bilançosunu çıkarıp ne kadar kar ettiğini görecek. Varsayalım ki 100 dolarlık kâr var; artık bunun yüzde 15 kadarı, yani 15 dolarlık bölümü ile Bitcoin alımı yapılacak.

Tether'in halihazırda 1.5 milyar dolarlık BTC'si var!

Tether (USDT)

Aslına bakacak olursak Tether, Bitcoin yatırımlarına çok da uzak olan bir şirket değil. Mart 2023'te yapılan bir açıklamaya göre ekibin elinde halihazırda 1.5 milyar dolarlık BTC bulunuyor. Bundan sonraki süreçte elde tutulan BTC miktarı düzenli olarak artacak. Tether, kendi Bitcoin rezervi için üçüncü taraf bir kurumla anlaşmayacak. Bitcoin'lerin saklanması, şirketin kendi sorumluluğu altında bulunacak. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER