Ekonomi

Tesla hissedarlarına çağrı: Musk'ın maaş paketini reddedin

Vekalet danışmanlık firması Glass Lewis, Tesla hissedarlarını İcra Kurulu Başkanı Elon Musk'a yönelik 56 milyar dolarlık maaş paketini reddetmeye çağırdı.

Tesla hissedarlarına çağrı: Musk'ın maaş paketini reddedin
26-05-2024 22:38

Vekalet ÖZETİ| danışmanlık firması Glass Lewis yaptığı açıklamada, Tesla hissedarlarını İcra Kurulu Başkanı Elon Musk'a yönelik 56 milyar dolarlık maaş paketini reddetmeye çağırdığını söyledi. Bunun, kabul edilmesi halinde kurumsal Amerika'da bir CEO için en büyük maaş paketi olacak.

Yapılan açıklamada, ödeme anlaşmasının "aşırı boyutu", kullanım üzerindeki seyreltici etki ve mülkiyetin yoğunlaşması gibi nedenler öne sürüldü. Aynı zamanda Musk'ın, artık X olarak bilinen yüksek profilli Twitter'ı satın almasıyla genişleyen "olağanüstü zaman harcayan projelerinden" de bahsedildi.

Maaş paketi, milyarderle yakın bağları nedeniyle defalarca eleştiri yağmuruna tutulan Tesla'nın yönetim kurulu tarafından önerildi. Pakette herhangi bir maaş ya da nakit ikramiyesi bulunmuyor ve ödüller Tesla'nın 2018'den itibaren 10 yıl içinde 650 milyar dolara kadar yükselen piyasa değerine göre belirleniyor. LSEG verilerine göre şirketin şu anda değeri yaklaşık 571,6 milyar dolar.

Ocak ayında Delaware Mahkemesinden Yargıç Kathaleen McCormick ödeme paketini geçersiz kılmıştı. Musk daha sonra Tesla'nın kuruluş eyaletini Delaware'den Teksas'a taşımaya çalıştı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER