Teknoloji

Telefonu Uçak Moduna Almak Radyasyonu Engeller mi?

Birçoğumuz gece uyurken cep telefonlarımızdan 'uçak modu' seçeneğini etkinleştirmeye alışık. Bu küçük ama etkili hamle, yıllardır radyasyonu engellediğiyle bilindi.

Telefonu Uçak Moduna Almak Radyasyonu Engeller mi?
17-05-2024 22:47

Telefonu ÖZETİ| uçak moduna almak, belki de gündelik hayatımızın sıradan bir parçası gibi görünse de gerçekten de radyasyonun etkilerini yok etme potansiyeline sahip olabilir mi?

Siz de aynı sebepten dolayı uyku esnasında telefonunuzu uçak moduna alıyorsanız okumaya devam edin.

Telefonlar, sağladığı konfor ve iletişim imkanlarıyla hayatımızın ayrılmaz bir parçası hâline geldi.

uçak modu

Bu teknolojik harikaların yaydığı elektromanyetik radyasyon konusundaki endişeler, özellikle telefonların vücudumuza yakın bölgelerde bulunduğu durumlarda gittikçe artıyor.

Bu endişelerin bir kısmı, birçok insan tarafından telefonun uçak modunda kullanılmasıyla hafifletilebiliyor gibi görünüyor.

Uçak modu, telefonların kablosuz iletişim özelliklerini devre dışı bırakan bir özellik. Bu moddayken Wi-Fi, Bluetooth, GPS ve mobil veri bağlantısı gibi tüm kablosuz sinyaller kapatılır. Dolayısıyla telefonlar, elbette minimum düzeyde radyasyon yayacaktır.

Radyasyon endişeleri, genellikle cep telefonlarının vücuda ne kadar radyasyon emebileceğini belirlemek için kullanılan SAR (özgül soğurma oranı) değerleri üzerinden ele alınıyor.