Teknoloji

Tarihteki Ünlü Liderlerin Bilinmeyen Yönleri - Webtekno

Tarihi değiştiren liderler, genellikle büyük olayların veya devrimlerin mimarları olarak anılır ancak onların hayatları ve kişilikleri hakkında bilinmeyen yönler de sıklıkla merak konusudur. Büyük İskender’den I. Elizabeth’e, Stalin’den Hitler’e kadar önemli etkiler yarat

Tarihteki Ünlü Liderlerin Bilinmeyen Yönleri - Webtekno
02-12-2023 18:09

Özellikle ÖZETİ| tarihçiler ve tarihe ilgi duyanlar için liderlerin hayat hikâyeleri oldukça büyüleyicidir. Birçok liderin hayatını bilsek de yaşamlarının perde arkasında, insanlık tarihini nasıl şekillendirdiğini keşfederken sıra dışı detayları da öğreneceksiniz.

Fiziksel özelliklerinden fobilerine kadar işte tarihteki liderlerin bilinmeyen yönleri:

Tarihçilerin birçoğu tarafından “en başarılı kumandan” olarak görülen Büyük İskender

büyük iskender

Büyük İskender’in resmedilen fotoğraflarında kendisi uzun gözükse de aslında Makedon standartlarına göre biraz kısa boyluydu. Savaş taktiklerinin birçok akademide ders olarak işlendiği İskender; Aristo’dan felsefe, tıp, din ve ahlak dersleri de almıştı.

Büyük İskender için megalomani ve paranoya belirtileri gösterdiği söylenirken şaşkına uğratacak bir diğer iddia ise generali ve koruması Hephaestion ile aralarında cinsel ilişki olduğu yönünde. Bu iddianın kaynağının ise Sinoplu Diogenes'e atfedilen mektuplardan geldiğini belirtelim.

İskender’in, yaralandığı savaşların ardından savaş bölgesindeki halkı katlettirdiğini, üç karısı olduğunu, askerlerinin formunu koruması için sürekli soğan yedirdiğini; tiyatro, flüt, şiir ve avlanmak gibi hobileri olduğunu da biliyor muydunuz?


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER