Yaşam

Süper nemli ve sağlıklı: Muzlu mini kek tarifi, nasıl yapılır?

Bu sağlıklı ve içi ceviz dolu muzlu mini kekleri isterseniz sabah kahvaltısında isterseniz de beş çayında sevdiklerinize gönül rahatlığıyla ikram edin.

Süper nemli ve sağlıklı: Muzlu mini kek tarifi, nasıl yapılır?
25-05-2024 15:12

Muzlu ÖZETİ| mini kekler, 30 dakikadan kısa sürede hazırlayabileceğiniz, içi süper yumuşak ve nemli aynı zamanda çıtır ceviz parçaları içeren sağlıklı birer atıştırmalıktır. Dilerseniz sabah kahvaltısında, dilerseniz de çayın yanında sevdiklerinize ikram edebileceğiniz, tadını içerisindeki muz ve esmer şekerden alan enfes bir mini muffin tarifidir.

Çok yönlü bir tarif olan bu muzlu mini kekleri damak tadınıza göre özelleştirebilirsiniz. Dilerseniz içerisine çikolata parçacıkları ya da meyve kurusu ekleyerek tadına farklılık katabilirsiniz. Dilerseniz oldukça sade olan bu muzlu mini kekleri cevizli versiyonu ile de deneyerek keyfini çıkarabilirsiniz.

Süper nemli ve sağlıklı: Muzlu mini kek tarifi, nasıl yapılır?

Bu muzlu mini kek tarifini dilerseniz iki parti yapabilir ve kalanını dondurucuya atarak Pazar kahvaltılarında çıkarıp kahvaltınıza hem farklılık hem de lezzet katabilirsiniz.

Çay demlenmeden yanına hazır! Viral kurabiyeli kruvasan tarifi, nasıl yapılır?Çay demlenmeden yanına hazır! Viral kurabiyeli kruvasan tarifi, nasıl yapılır?

Pembe rüya: Çilekli krem peynir tarifi, nasıl yapılır?Pembe rüya: Çilekli krem peynir tarifi, nasıl yapılır?

MUZLU MİNİ KEKLER NASIL SAKLANIR?

Süper nemli ve sağlıklı: Muzlu mini kek tarifi, nasıl yapılır?

Muzlu mini kek tarifini yaptıktan sonra tamamen soğuyunca oda sıcaklığında, hava geçirmez bir kabın içerisinde 4 güne kadar, buzdolabında 6 güne ya da tek tek ambalajlandığında buzlukta 3 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.

Çikolatalı fıstık ezmesi topları tarifi, nasıl yapılır?Çikolatalı fıstık ezmesi topları tarifi, nasıl yapılır?

Mini dondurmalı sandviç tarifi, nasıl yapılır?Mini dondurmalı sandviç tarifi, nasıl yapılır?

MUZLU MİNİ KEK TARİFİ

12 ADET    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

Süper nemli ve sağlıklı: Muzlu mini kek tarifi, nasıl yapılır?

Muzlu Mini Kek Tarifi İçin Malzemeler;

1,5 su bardağı çok amaçlı un1 çay kaşığı kabartma tozu1 çay kaşığı karbonatYarım çay kaşığı tuzYarım çay kaşığı tarçın3 adet olgun buz, büyük boy2 adet büyük boy yumurtaYarım fincan esmer şeker4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, eritilmiş1 çay kaşığı vanilya1 su bardağı ceviz içi, kıyılmış

Muzlu Mini Kekler Nasıl Yapılır?

Süper nemli ve sağlıklı: Muzlu mini kek tarifi, nasıl yapılır?

Adım 1

Muzlu mini kek tarifini yapmak için öncelikle fırını 177 dereceye ayarlayın ve çalıştırın. 12’li muffin kalıbını yağlayın ya da içerisine muffin kağıdı geçirin. Orta boyda bir kabın içerisine un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve tarçını koyup karıştırın. homojen bir kıvam alan bu kuru malzemeleri kenara alın.

Başka bir kabın içerisinde muzları güzelce ezerek püre haline getirin. Muzların üzerine yumurtaları, esmer şekeri, tereyağını ve vanilyayı ekleyip çırpın. Karışım kıvam aldıktan sonra içerisine kuru malzemeleri dökün ve birleşene kadar çırpmaya devam edin.

Süper nemli ve sağlıklı: Muzlu mini kek tarifi, nasıl yapılır?

Adım 2

Kuru malzemeler ile ıslak malzemeler birbirine karıştıktan sonra içerisine kıyılmış cevizleri ilave edip spatula yardımıyla hamuru söndürmeden karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız muzlu mini kek hamurunu muffin kaplarına pay edin ve fırına verin.

Muzlu mini kekleri yaklaşın 18-20 dakika fırında pişirin ve kürdan temiz çıkana kadar pişirme süresini uzatın. Batırdığınız kürdan temiz çıktığında muzlu mini kekleri fırından alın ve soğuması için bekletin.

Soğuduktan sonra muzlu mini kekleri kaplarından çıkarın ve servis tabağına alın. Afiyet olsun!


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER