Spor

Süper Lig'de bugün dananın kuyruğu kopacak! Saat 19:00'da 7 maç birden!

Tüm Spor - Trendyol Süper Lig’de 38. hafta şampiyonluk yarışında ve küme düşme hattında birbirinden kritik maçlar oynanacak.

Süper Lig'de bugün dananın kuyruğu kopacak! Saat 19:00'da 7 maç birden!
26-05-2024 02:18

Trendyol ÖZETİ| Süper Lig'in 38. ve son haftasında bu akşam saat 19:00'da 7 karşılaşma birden oynanacak. İstanbulspor, Fatih Karagümrük ve Pendikspor lige veda etti. Hatayspor, Ankaragücü, Konyaspor ve Gaziantep’in ise düşme tehlikesi bulunuyor. Ligde dört takımın 41 puanda buluşma ihtimali bulunurken gözler dörtlü averaj hesaplarına çevrildi.



ŞAMPİYONLUK DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLÜYOR!

Şampiyon olmak için bir puana ihtiyacı olan Galatasaray deplasmanda Konyaspor'a konuk oluken sarı-kırmızılıların yenilmesi halinde şampiyonluk ihtimali doğacak olan Fenerbahçe ise sahasında İstanbulspor'u ağırlayacak.



DÜŞEN SON TAKIM BELLİ OLACAK

Ligde şampiyonluk düğümü bu iki maça bağlı olurken ligin dibinde ise düşecek son takımın belli olacağı birbirinden çekişmeli maçlar oynanacak. İstanbulspor, Karagümrük ve Pendikspor'un ise gelecek sezon Trendyol 1. Lig'de mücadele etmesi kesinleşti.



4'LÜ AVERAJ İHTİMALİ BİLE VAR

Gaziantep FK, Konyaspor, Ankaragücü ve Hatayspor’un sezonu 41 puanda tamamlaması durumunda 4’lü averaja bakılacak. 4’lü averaja göre en çok puan toplayan takımlar sıralamada üst sırada yer alacak.

4’lü averajda Konyaspor 11 puan, Hatayspor 9 puan, Ankaragücü 8 puan ve Gaziantep FK 3 puana sahip.



ANKARAGÜCÜ KAZANIRSA LİGDE KALACAK

Ligde yeri garanti olan takımlardan Trabzonspor sahasında, düşme korkusu yaşayan Ankaragücü'nü konuk edecek. Başkent ekibi mücadeleyi kazanırsa ligde kalacak yenilmesi veya berabere kalması durumunda ise diğer maçların sonucunu bekleyecek.



HATAYSPOR'DA TEK SEÇENEK 'KAZANMAK'

Mersin'de Çaykur Rizespor'u konuk edecek olan Hatayspor'da tek seçenek maçı kazanmak. Güney ekibi karşılaşmada puan kaybetmesi halinde küme düşmesi kesinleşecek, kazandığı takdirde ise diğer maçların sonucuna göre ligde kalabilir.



KONYASPOR’A BERABERLİK YETİYOR

Trendyol Süper Lig’de haftanın en önemli mücadelesinde ise Konyaspor ve Galatasaray kozlarını paylaşacak. Konyaspor sahadan beraberlikle ayrılması durumunda ligde kalacak. Diğer senaryolarda ise Konya ekibinin ligde kalması için Hatayspor ve Ankaragücü’nün puan kaybetmesi gerekiyor.



GAZİANTEP FK’DA GÖZLER PENDİKSPOR MAÇINDA

Gaziantep ekibi ise ligde kalabilmek için Hatayspor’un puan kaybetmesini bekleyecek. Pendikspor karşısında puan alması durumunda ligde kalmayı garantileyecek.

HAFTANIN PROGRAMI:

24 Mayıs 2024 Cuma
Alanyaspor 1-1 Antalyaspor

25 Mayıs 2024 Cumartesi
Karagümrük 3-1 Samsunspor
Sivasspor 2-1 Kayserispor

26 Mayıs 2024 Pazar
Konyaspor 19:00 Galatasaray
Fenerbahçe 19:00 İstanbulspor
Hatayspor 19:00 Rizespor
Trabzonspor 19:00 Ankaragücü
Kasımpasa 19:00 Beşiktaş
A.Demirspor 19:00 Başakşehir
Pendikspor 19:00 Gaziantep FK

PUAN DURUMU:


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER