Teknoloji

Starlink'in Abone Sayısı Açıklandı

SpaceX'in uydu internet hizmeti Starlink'in kaç kişinin kullandığı ve kaç ülkede sunulduğu açıklandı. Peki Türkiye'ye ne zaman gelecek?

Starlink'in Abone Sayısı Açıklandı
22-05-2024 21:17

Elon ÖZETİ| Musk yönetimindeki uzay şirketi SpaceX’in 2019 yılında fırlattığı uydularla başlayan ve dünyanın dört bir yanına hızlı internet erişimi sunmayı amaçlayan uydu interneti girişimi Starlink, büyümeye devam ediyor. Bugüne kadar yörüngeye 6000’e yakın Starlink uydusu gönderildiğini görmüştük.

Şimdi ise şirketten Starlink’in kullanımıyla ilgili bir açıklama geldi. SpaceX, kaç kişinin Starlink kullandığını açıklayarak önemli bir eşiği geride bıraktığını duyurdu.

100’e yakın ülkede 3 milyondan fazla insan Starlink kullanıyor

SpaceX’in sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşıma göre Starlink kullanıcılarının sayısı 3 milyonu aşmış durumda. Uydu interneti projesinin kullanıma sunulduğu ülke sayısı ise 100’e yaklaştı. Şirket, başarısını kutlamak amacıyla bu ülkelerden Starlink’in kullanımını gösteren bir video da yayımladı.

Elon Musk’tan da açıklama geldi. Milyarder iş insanı, SpaceX’i tebrik ederken Starlink’i satın alanlara teşekkür etti. Ayrıca hizmetin sunulduğu ülke sayısının 99 olduğunu da ekledi. Birkaç hafta önce gelen haberler, hizmetin nihayet kâr etmeye başladığını da gözler önüne sermişti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER