Teknoloji

Spotify, Telif Ödemeleri Nedeniyle Davalık Oldu

Spotify, eser sahiplerine daha az telif ödemesi yaptığı gerekçesiyle davalık oldu. Davacı tarafa göre Spotify, haksız yere telif ödemelerini azaltacak.

Spotify, Telif Ödemeleri Nedeniyle Davalık Oldu
18-05-2024 13:17

Dünyanın ÖZETİ| en popüler çevrim içi müzik ve podcast platformu Spotify, ABD'de davalık oldu. Ülke çapında dijital platformların telif ödemelerini toplayıp sahiplerine dağıtan bir kuruluş olan Mekanik Lisanslama Topluluğu (MLC) tarafından açılan davada Spotify, gelirlerini yanlış raporlamakla suçlanıyor. MLC'ye göre Spotify, politika değişiklikleriyle eser sahiplerine daha az para ödeyecek.

Spotify, bundan bir süre önce sesli kitap hizmetini devreye soktu. Bu kapsamda da Premium, Duo ve Aile paketleri, sesli kitapları içerecek şekilde güncellendi. İşte MLC'ye göre şirket, bunu bahane göstererek telif hakkı ücretlerini düşürdü. Üstelik Spotify, bunu yaparken gelir kaybı da yaşamadı. İşte MLC, tüm bunlar nedeniyle ödenen ücretlerin haksız yere düşeceğini savunuyor.

Spotify, bu kararla 150 milyon dolar ek gelir sağlamış olacak

Spotify

MLC, mahkemeye sunduğu evraklarda alınan kararın Spotify ile eser sahiplerini nasıl etkileyeceğini de açıkladı. Dava dilekçesinde yer alan bilgiye göre bu hamle ile eser sahiplerinin gelirlerinde yüzde 50'ye varan düşüş yaşanacak. Spotify ise bu işten 150 milyon dolar kâr edecek. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER