Teknoloji

Sporcu Tekerlekli Sandalyelerin Tekerlekleri Neden Eğimli?

Tekerlekli sandalye sporları, engellerin sadece fiziksel olmadığını aynı zamanda mühendislik ve tasarım yoluyla nasıl aşılabileceğini gösteren heyecan verici bir alan. Bu sporlarda kullanılan tekerlekli sandalyelerin tekerleklerinin eğimli olmasının sebebini hiç merak etmiş miydin

Sporcu Tekerlekli Sandalyelerin Tekerlekleri Neden Eğimli?
17-05-2024 11:18

Basketboldan ÖZETİ| tenise pek çok spor dalında performans gösteren sporcuların, eğimli tekerlek kullanmalarının tabii ki çok önemli sebepleri var.

Sıradan bir detay gibi görünse de “kamber” adı verilen açıyla tasarlanan bu sandalyeler, sporculara ne gibi avantajlar sağlar ve tekerlekli sandalyenin hareketini nasıl etkiler?

Kamber açısının birden çok avantajı var.

sporcu tekerlekli sandalye

Tekerlekli sandalyenin daha küçük bir yarıçapta dönmesini sağlar ve böylelikle sporcular sıkı dönüşler yaparak rakiplerine daha kolay manevra yapıp geçmelerini kolaylaştırırlar.

Eğimli tekerlekler aynı zamanda tekerlekli sandalyenin yanal devrilmeye karşı daha dirençli olmasını sağlar. Bu, özellikle basketbol veya tenis gibi hızlı ve ani yön değişiklikleri gerektiren sporlarda büyük avantaj sunar.